Hankkijan kotimaiset luomurehut omavaraisen kiertotalouden edelläkävijänä

Hankkijan Kotkan rehutehtaalla valmistettaviin laadukkaisiin luomurehuihin käytetään aina ensisijaisesti kotimaisia raaka-aineita, joiden tuotanto on suomalaisten sopimusviljelijöidemme varassa. Tehtaamme ei vastaanota eikä käsittele lainkaan geenimuunneltuja eikä eläinperäisiä raaka-aineita. Tällöin tuotantoketju pysyy turvallisena ja laadultaan taattuna. Toimitamme luomurehuja koko Suomen alueelle turvallisesti, ammattitaitoisen kuljetushenkilöstömme avulla.

 

Kotimainen valkuaisomavaraisuus on eläintuotannon luomuketjussa vielä kuitenkin alkutekijöissään. Rehuntuotannon näkökulmasta korvaamattomia valkuaisen lähteitä ovat rikkaan aminohappokoostumuksen omaavat öljykasvit, joiden viljely luomussa on vielä vähäistä. Öljykasvien lisääminen kiertoon parantaa maan kuntoa ja tuottavuutta, sekä tuo hyvää esikasviarvoa esimerkiksi kauran viljelyyn – luonnollisin keinoin. Hankkija pyrkii aktiivisesti edistämään kotimaisen luomurypsin tuotantoa ja on vahvasti mukana luomurypsin koko tuotantoketjun kehityksessä – siemenestä aina elintarvikkeeksi ja rehuksi asti.

Valitsemalla kumppaniksesi Hankkijan luomurehut ja ruokinnansuunnittelun, pääset osaksi kotimaista kestävän kehityksen ketjua. Kun rehun valkuainen ja energia on peräisin kestävästi suunnitellusta kierrosta, sekä asiantuntevan reseptisuunnittelumme myötä helposti eläimen elimistön saatavilla, saadaan tuotettua maito-, kananmuna- tai lihakiloa kohti aikaan ympäristöystävällisin ja tuottoisin tulos. Hankkijan ruokinta-asiantuntijat toimivat aina yhteistyössä tuottajan kanssa ja ruokintasuunnitelmat tehdään tilan olosuhteiden ja tavoitteiden mukaisesti. Seuraamme tuloksia, jotka ovat mitattavissa, ja muokkaamme suunnitelmia mitattujen tulosten sekä tarpeiden mukaisesti.

Lisääntyvä tuotantomme kaipaa alati enemmän sopimusviljelijöitä tuottamaan kotimaista, laadukasta raaka-ainetta suoraan suomalaiseen elintarvike- ja rehunjalostukseen. Ottamalla yhteyttä oman alueesi kasvinviljelytilojen asiantuntijamyyjään saat luotua koko viljelykierrollesi tuottavan, maan kuntoa ylläpitävän, pitkäjänteisen ja monipuolisen suunnitelman – ja olet mukana kasvattamassa omavaraisuuttamme.

 

Tule mukaan osaksi Suomen monipuolisinta luomutoimintaa – Hankkijalle!