Hankkijan Seinäjoen rehutehtaalla tulipalo

Päivitys uutiseen 15.10.2021

Hankkijan Seinäjoen rehutehdas toimii taas täydellä kapasiteetilla. Seinäjoen rehutehtaan tulipalon (12.19.2021) siivous ja vaurioituneen linjaston korjaustyöt on saatu valmiiksi. Nautarehujen tuotevalikoima ja toimitustilanne palautuvat normaaliksi viikonlopun aikana ja Kotkan rehutehtaalle siirretty osa tuotantoa on palautuu Seinäjoen rehutehtaan valmistukseen tämän jälkeen. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen ja Hankkijan henkilöstön ripeän työn ansiosta vahingot ovat osoittautuneet ensiarvioita pienemmiksi.

Pahoittelemme asiakkaillemme tulipalosta mahdollisesti aiheutunutta haittaa.

--------------

Hankkijan Seinäjoen rehutehtaalla oli tulipalo tänään 12.10.2021 aamulla. Palo on nyt sammutettu ja palopaikan siivous aloitettu. Palo sai todennäköisesti alkunsa tehtaan tornin kuudennen kerroksen jäähdytyslaitteistosta. Ihmiset evakuoitiin rakennuksesta välittömästi palon sytyttyä, henkilövahinkoja ei sattunut. Palosta ei aiheutunut ympäristölle vahinkoa, mutta palo ja sammutuksessa käytetty vesi vaurioitti yhtä tehtaan tuotantolinjoista.

Tehtaan tuotanto pysäytettiin tulipalon takia, mutta tuotanto ja toimitukset on nyt käynnistetty uudelleen. Vaurioituneen linjaston korjaus aloitetaan välittömästi. Osa Seinäjoen nautarehuvalmistuksesta siirretään korjaustöiden ajaksi Hankkijan Kotkan rehutehtaalle. Asiakkaille ei aiheudu tästä ylimääräisiä kustannuksia.

Kiitämme Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitosta ja Hankkijan henkilöstöä ripeästä työstä, joiden ansiosta vältyttiin pahemmilta vahingoilta.