Vibrance® Star – Matka Suuriin saavutuksiin ja huippusatoihin alkaa hyvästä peittauksesta

Vibrance® Star siementen peittausaine

Syngentan Vibrance® -peittausaineiden tuoteperhe täydentyy uudella tuotteella, kun Vibrance® Star valmiste sai myyntiluvan tammikuun 2020 lopussa. Valmiste on Hankkijan myynnissä.

Vibrance® Star on nestemmäinen peittausaine kaikille viljoille, kaikkia merkittävimpiä kasvitauteja vastaan. Sen sisältämät kolme eri tavalla vaikuttavaa tehoainetta suojaavat siemenet sekä siemenlevintäisiä, että maalevintäisiä tauteja vastaan.

Uusi tehoaine sedaksaani on ensimmäinen uuden tautiaineluokan SDHI-tehoaine peittauskäytössä Suomessa. Tehoa täydentää mm. Celest-peittausaineista tuttu fludioksoniili, joka takaa markkinoiden laaja-alaisimman tehon punahomeita aiheuttavia eri fusarium-homesieniä vastaan. Nokitautien torjunta varmistetaan tritikonatsoli tehoaineen tuomalla lisäteholla. Lisäksi tritikonatsoli on siemenille hellävaraisempi kuin muutamat muut peittauksessa käytettävät tehoaineet, jolloin Vibrance® Star ei viivästytä siemenien orastumista.

Kolmen eri tavalla vaikuttavan tehoaineen käyttövalmis ratkaisu on jotain mitä muut markkinoilla olevat peittausaineet eivät pysty tarjoamaan.

Teho tärkeimpiin maa- ja sienilevintäisiin kasvitauteihin

Vibrance® Star vahvistaa juuristoa

Uudella tehoaineella sedaksaanilla on tautien torjunnan lisäksi myös toinen kiinnostava ominaisuus. Se pystyy vahvistamaan viljan juuriston kasvua samalla, kun se suojaa siemenet maalevintäsiä tauteja vastaan. Parempi juuriston kasvu auttaa kasveja hankkimaan enemmän ravinteita suuremman sadon muodostamista varten. Voimakkaampi juuristo antaa myös paremmat mahdollisuudet kasvustolle selviytyä haastavista olosuhteista.

Vibrance® Star – Käyttö ja rajoitukset

Vibrance® Star – Käyttö ja rajoitukset

Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä.

 

Antti Jaakkola
Syngenta Nordics A/S