Luonnonmukaisia kasvinsuojeluratkaisuja ammattipuutarhaan - ennaltaehkäise ja torju

Hankkijan ammattipuutarhatuotevalikoimasta löytyy ympäristöä säästäviä kasvinsuojelukeinoja.
Rikoilta kannattaa suojautua jo ennakkoon kattamalla maanpinta muovikalvolla tai kompostoituvalla bioagrikalvolla. Siten taimet saavat kasvurauhan, kitkemistarve vähenee ja maa pidättää kosteutta paremmin. Kasvukauden päätyttyä tärkkelyksestä ja kasviöljystä valmistettu bioagrikalvo voidaan muokata maahan mikrobien hajotettavaksi.

Ratkaisuksi kemikaalittomaan rikkakasvien torjuntaan on tarjolla kuumavesilaite Biomant. Laitteen kuumentama lähes kiehuva vesi on rikoille shokki ja käsittelyn vaikutus ulottuu syvemmälle kuin polttavissa käsittelytavoissa.

Avomaan tuholaisten torjumiseksi valikoimasta löytyy erilaisia suojaverkkoja. Verkoilla voidaan suojautua niin peurojen aiheuttamilta talvituhoilta kuin tuhohyönteisten aiheuttamilta vioituksiltakin.

Kasvitautien ja hyönteisten torjuntaan löytyy myös luomuhyväksyttyjä valmisteita. Serenade ASO:n teho perustuu taudinaiheuttajasienten soluseiniä hajottaviin bakteereihin ja kasvihuonekäyttöön soveltuva luomuhyväksytty rypsiöljypohjainen valmiste Carbon Kick Booster muodostaa kasvuston pinnalle härmätartunnoilta ja vihannespunkeilta suojaavan kalvon.

Bioagri-kalvo
Biomant