Tuoretuotteet vastuullisesti pellolta pöytään aaltopahvipakkauksissa

Hankkijan Esa Heikola, Laura Aro, Emmi Tirronen ja Marja Hiltunen tutustuivat aaltopahvin valmistukseen Tampereella. Taustalla DS Smithin aluemyyntipäällikkö Ville Laiho ja asiakaspalvelukoordinaattori Sari Lahikainen.

Oikeanlainen pakkaus suojaa lopputuotetta optimaalisesti, mutta huomioi samalla myös jätteen synnyn. Vaikka aaltopahvipakkaus hävitetään käytön jälkeen, ei siitä synny lainkaan jätettä, sillä pakkaus on täysin kierrätettävissä uudeksi raaka-aineeksi.
– Kiertotalous tukee uusia ekologisen suunnittelun vaatimuksia ja kuluttajien asenteet edistävät kestävän kehityksen mukaisia innovaatioita. Koen, että aaltopahvisilla, kierrätettävillä ja ympäristöystävällisillä ratkaisuilla on selvä mahdollisuus ilahduttaa viljelijöitä, kauppiaita ja kuluttajia, jotka tasapainoilevat olemassa olevien tarpeiden ja kestävään kehitykseen liittyvien näkökulmien kanssa yhä enenevässä määrin, sanoo Ville Laiho, DS Smithin vihannes- pakkauksiin erikoistunut aluemyyntipäällikkö.

Pakkaukset syntyvät ammattitaidolla osaavissa käsissä

–Jokainen pakkaus on tarkan suunnittelun lopputulema. Siihen on valittu huolella juuri oikeanlaiset paperit, joista pahvi tehdään –ei liian ohuita, mutta ei myöskään materiaalia yhtään enempää kuin tarvitaan, jotta voimme toimia resurssitehokkaasti ympäristö kokonaisuudessaan huomioiden. Pakkauksen toimiminen logistiikassa ja sen rakenne on tarkkaan mietitty käyttötarkoituksen mukaisesti. Tehtaan tuotannossa pakkaukseen suunnitellaan ja tehdään myös painatus. Lopulta pakkaukset kasataan kuljetukseen ja toimitetaan eteenpäin kohti myymälöitä ja sieltä asiakkaille, kuvailee Ville Laiho pakkausten syntyprosessia tuotannossa.

Tiesithän...

• Hankkijan valikoimassa on useita erilaisia aaltopahvilaatikoita, mm. marja- ja vihanneslaatikoita.
• Isompiin määriin saatavana asiakkaan tilatiedot painatettuna ilman erillistä veloitusta.
• Mallit nähtävissä verkkokaupassa.
• Tarjouspyynnöt ammattipuutarhamyyjille (tai laura.aro@hankkija.fi)