Vuosituhannen uutuus kanojen ruokintaan


 

Punaheltta Paras on Suomen Rehun uusi ruokintaohjelma, jolla voidaan räätälöidä kanaparvikohtaisesti sopiva ruokinta ja rehut tuotannon eri vaiheisiin. Se on kehitetty vastaamaan nykyisten kanahybridien, kanalatyyppien ja tilojen tarpeita. Ohjelma tarjoaa joustavasti lähes 40 eri rehuvaihtoehtoa kanojen ruokintaan.

Nykyiset kanat ovat erinomaisia munantuottajia. Oikeanlaisella kanojen ruokinnalla ja eläinten hyvällä hoidolla voidaan tuotantotuloksia edelleen nostaa ja parantaa samalla eläinten hyvinvointia. Punaheltta Paras -ohjelma tarjoaa räätälöidyt ratkaisut eri kanahybridien yksilöllisiin ruokinnallisiin tarpeisiin. Tarpeenmukainen ruokinta, jossa kana hyödyntää ravintoaineet tarkasti, on myös ympäristöystävällinen toimintamalli.

Tämän vuoden alusta lähtien Suomessa kanoja munitetaan varustelluissa virikehäkeissä tai erilaisissa lattiakanaloissa. Siirtyminen pois perinteisistä häkeistä on tarkoittanut kanojen käytettävissä olevan tilan suurenemista ja kanaryhmien koon kasvamista. Nämä tekijät lisäävät kanojen aktiivisuutta, mikä puolestaan lisää niiden energiatarvetta. Koska rehu on yksi kananmunantuotannon suurimmista tuotantopanoksista, on rehujen tehokas käyttö tuotannon kannattavuuden kulmakivi. Suomen Rehun uusilla räätälöidyillä Punaheltta Paras -kanatäysrehuilla pystytään vastaamaan kunkin kanaparven muuttuviin tarpeisiin kannattavasti.

Kananmunantuottaja asettaa toiminnalleen ja tuotannolleen tavoitteet. Agrimarket tarjoaa näihin tavoitteisiin soveltuvat ruokintaratkaisut. Punaheltta Paras -ratkaisu mahdollistaa rehun energia-, valkuais- ja kalsiumpitoisuuksien tarpeenmukaiset muutokset. Valmistamme joustavasti myös lisävarusteltuja rehuja tilan mahdollisiin yksilöllisiin tarpeisiin tai kananmunantuotannon erityistilanteisiin. Punaheltta Paras – ohjelmaan kuuluu poikas-, kasvatus- ja esimunintarehujen lisäksi seitsemän munitustäysrehua. Agrimarketin ammattitaitoiset siipikarjatilojen myyjät yhteistyössä asiakkaiden kanssa määrittelevät tilalla käytettävät rehut ja niiden käyttöajat kanaparven, kanalatyypin ja tuotantotavoitteiden mukaan.

Punaheltta Paras on ammattilaisen valinta!

Lisätietoja:
Juhani Ruohonen, tuoteryhmäpäällikkö, siipikarja- ja sika
puh. 010 402 7982,

Eija Valkonen, siipikarjarehujen kehityspäällikkö,
puh. 010 402 7177,

Kysy lisää myyjältä:
Jussi Saranen: Kanatilat Satakunta ja Varsinais-Suomi
puh. 010 402 7088,

Kimmo Hakala: Kanatilat Etelä-Suomi, Varsinais-Suomi ja Satakunta
puh. 010 768 5206,

Timo Kaatikko: Kanatilat Pohjanmaa
puh. 010 402 7940,

 

Viimeksi katsomani tuotteet