Vertimec, myynti päättynyt 31.10.2019. Käyttökielto astuu voimaan 31.10.2020

Käyttötarkoitus:
Vertimec tehoaa mansikkapunkin lisäksi vihannespunkkiin, miinaajiin ja ripsiäisiin. Tehoaine on peräisin luonnossa elävistä sädebakteereista. Tuote vaikuttaa punkkien kaikkiin liikkuviin asteisiin sekä kosketus- että syömavaikutuksen kautta.
Vertimec imeytyy mansikan lehteen kauttaaltaan suojaten lehden myös alapinnalta. Se suojaa lehden pinnan mansikkapunkin imennältä, mutta vaikutustavan vuoksi myös lehden sisällä olevat miinaajat saavat annoksen tehoainetta.
Lopullinen tuholaisteho näkyy 3-5 vuorokauden kuluttua käsittelystä.

 

Käyttömäärä:
Käyttömäärä on 1,2 l/ha. Ruiskutustuloksen tasaisuuden kannalta on tärkeää, että ruiskutettaessa käytetään 1000- 2000 litraa vettä. Erityisolosuhteissa, esim. kuivuus, tehoa voidaan varmistaa käyttämällä Silwet Gold -kiinnitettä. Myös rönsytaimet on käsiteltävä, mikäli niitä ei ole hävitetty ennen käsittelyä.

Käytön rajoitukset:
Valmisteen luovutus ja käyttö on sallittua vain erityistutkinnon suorittaneille henkilöille
(TaL 4 h §).
Muut ohjeet pakkauksen etiketissä.

Tuoteominaisuudet:

  • Tehoaine: Abamektiini 18 g/l
  • Varastointi: Kuivassa, yli 0oC
  • Pakkauskoko: 1 l
  • Varoaika: 3 vrk
  • Valmistaja : Syngenta Crop Protection A/S

Off-label-käyttökohteet:
Miinaajien torjuntaan kasvihuoneessa endiivin ja salaatin viljelyssä sekä melonin taimikasvatuksessa. Ripsiäisten, erityisesti kalifornianripsiäisen, miinajien ja vihannespunkin torjuntaan kasvihuoneessa kurkulla, avomaankurkulla, kesäkurpitsalla, tomaatilla, munakoisolla sekä vihannes- ja maustepaprikalla.