Floramite
Tuotekoodi: HM80009

Floramite

Tuotekoodi: HM80009
  • Tehoaa vihannespunkin kaikkiin kehitysasteisiin
  • Tehoaa mansikkapunkin toukkiin ja aikuisiin
  • Sopii IP tuotantoon
  • Lyhyt varoaika
 

Tuotekuvaus

Pakkauskoko: 1 l

Punkkien torjuntaan taimitarhoilta sekä mansikalta ja koristekasveilta avomaalla ja kasvihuoneessa sekä kurkulta ja tomaatilta kasvihuoneessa.

Pohjavesi- ja peräkkäiskäyttö

TuoteFloramite 240 SC
PohjavesirajoitusEi
PeräkkäiskäyttörajoitusEi

Käyttötarkoitus:

Punkkien torjuntaan mansikalta sekä taimitarhoilta ja koristekasveilta avomaalla ja kasvihuoneessa sekä kurkulta ja tomaatilta kasvihuoneessa.

Minor Use-hyväksyntä: Punkkien torjuntaan avomaankurkulta avomaalla sekä vadelmalta ja karhunvatukalta avomaalla, kasvihuoneessa ja tunnelissa.

 

Käyttömäärä:

Mansikalla käyttömäärä on 0,4–0,6 l/ha ja vesimäärä 400-800 l/ha. Käsittely tehdään viimeistään mansikan raakileasteella kypsymisen alkaessa ja käsittely voidaan tarvittaessa toistaa sadonkorjuun jälkeen.

Käyttömäärä on taimitarhoilla, koristekasveilla, kurkulla ja tomaatilla 40 ml/100 l vettä. Siten käyttöväkevyys on 0,04 %:nen liuos. Hehtaarille vesimäärä on 1000–2000 l. Käyttöajankohta on punkkien tullessa kasvustoon ja käsittely voidaan toistaa 7 vrk kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

 

Käytössä huomioitavaa:

Valmiste on kosketusvaikutteinen ja ärsyttää hermostoa, jonka yliärsytykseen punkki kuolee. Se tehoaa punkkien muniin ja liikkuviin kehitysasteisiin. Valmisteen tehoaika on 21–28 vrk käsittelystä.

Valmiste soveltuu käytettäväksi integroidussa torjunnassa Amblyseius ja Hypoaspis-petopunkkien, loispistiäisten, harsokorentojen, petoluteiden, petokuoriaisten ja petosääskien kanssa. Ansaripetopunkkien (Phytoseiulus persimilis) kanssa bifenatsaattia käytettäessä on otettava huomioon, että petopunkkien kuolleisuus voi nousta 50 prosenttiin ja jälkeläistuotanto puolittua käsittelyä seuraavina 1–2 viikkona, joten ansaripetopunkkien levitysmäärät on hyvä kaksinkertaistaa suositellusta viikko käsittelyn jälkeen.

Kimalaispesät on poistettava käsittelyn ajaksi. Varoaika kimalaisille on 48 tuntia. Ruiskuteliuokseen suositellaan lisättäväksi Silwet Gold kiinnitettä 0,025 % vesimäärästä.

Tehon varmistamiseksi on suositeltavaa käyttää Hankkijan Balancea 0,1-0,25 % vesimäärästä.

 

Käytön rajoitukset:

Suojaetäisyys vesistöön 25 m.
Enintään 2 käsittelyä/vuosi.

 

Tuoteominaisuudet:

  • Tehoaine: Bifenatsaatti 240 g/l
  • Olomuoto: Neste, SC
  • Vaikutustapa: Kosketusvaikutus
  • Pakkauskoko: 1 l
  • Varastointi: Säilytettävä kuivassa ja viileässä
  • Valmistaja: Arysta LifeScience