Kasvinsuojeluaineilla ja Yara Vita-tuotteilla on käytössä tuoteryhmäkohtainen alennustaulukko.

Lopullinen alennusprosentti ja tilauksen loppusumma määräytyvät ostoskorissa.

Acanto®

Tuotekoodi: HM13000

241,07 € / KPL (sis. alv 24%)

( 241,07 € / , sis. alv 24%)
Tarkista myymälöiden saldot

Tuote on myynnissä vain myymälöissä

Pakkauskoko: 5 l.

Suosittu ja tehokas strobi viljan kasvitautien torjuntaan.
 • Puhdistaa ja suojaa kasvin rengaslaikkua myöten
 • Suositellaan erityisesti ohralle ja kauralle, joilla voi päästä jopa yhdellä ajokerralla joko kesän ruiskutuksista
 • Hyväksytty myös rapsille, rypsille ja sokerijuurikkaalle
 • Käytetään seoksena Proline Xpertin, Folicur Xpertin tai Zenitin kanssa
 • Saa käyttää pohjavesialueella
 •  

  Käyttötarkoitus: Viljan kasvitautien torjuntaan. Käytä Acantoa ennaltaehkäisevästi, käyttöaika on tautitilanteen ja valitun ruiskutustaktiikan mukainen pensomisen lopulta tähkälletulovaiheeseen saakka, viimeistään kukinnan alkamisvaiheeseen. Ohra ruiskutetaan viimeistään T2-vaiheessa. Kaura ruiskutetaan korrenkasvun aikana yhdessä kasvunsääteen kanssa. Syys- ja kevätvehnä ruiskutetaan T3-vaiheessa, mikä on vehnän tärkein ruiskutusvaihe. Ruis ja ruisvehnä ruiskutetaan yleensä kasvunsäädön yhteydessä T2-vaiheessa.

  Acanto® on myös hyväksytty pahkahomeen torjuntaan rapsillä ja rypsillä, ihanteellisin käsittelyajankohta juuri ennen täyskukintaa (BBCH 60-65). Käsittelyaika on tautitilanteesta riippuen, aikaisesta nuppuvaiheesta (nuput vielä lehtien sisällä) kukinnan loppuun asti, kun terälehdet ovat pudonneet ja lituja on alkanut muodostua (BBCH 50 – 69).

  Juurikkaanhärmän, juurikkaanruosteen ja juurikkaanlehtilaikun (ramularia ja cercospora) torjuntaan sokerijuurikkaalla. Käsittely tehdään kasvuston umpeutimisen jälkeen, paras ruiskutushetki on ensimmäisten oireiden esiintyessä. Tiheässä kasvustossa kannattaa käyttää suurempaa vesimäärää 200 L/ha, täýdellisen peittävyyden varmistamiseksi.

   

  Käyttömäärät:

  Acanto® korkein sallittu käyttömäärä pohjavesialueilla 0,5 L/ha/kasvukausi ja pohjavesialueiden ulkopuolella 1 L/ha/kasvukausi.

  Viljat pohjavesialueella: kaikki viljalajit kerta-annoksena 0,25 – 0,5 L/ha. Jaettu käsittely 0,25 + 0,25 L/ha, sopiva ruiskutusväli noin 2 viikkoa. Vesimäärä 100-300 L/ha.
  Viljat pohjavesialueiden ulkopuolella: kaikilla viljalajeilla kerta-annoksena 0,25 – 1,0 L/ha. Jaettu käsittely 0,25 – 0,5 + 0,25 -0,5 L/ha. Vesimäärä 100-300 L/ha.

  Ohra ja kaura, yhden ruiskutuksen taktiikka T1-vaiheessa: Acanto® 0,4 – 0,5 L/ha + seoskumppani. Riittävän pitkän suoja-ajan varmistamiseksi on Acanto® määrän oltava T1-vaiheessa vähintään 0,4 L/ha.

  Kun tauteja torjutaan vain T2 tai T3 vaiheessa: käyttömäärä Acanto 0,25 – 0,4 L + seoskumppani. Vesimäärä 100-300 L/ha.

  Rypsi ja rapsi pohjavesialueella: kertaruiskutuksena 0,35 – 0,5 L/ha. Vesimäärä 150-300 L/ha.
  Rypsi ja rapsi pohjavesialueiden ulkopuolella: kertaruiskutuksena 0,35 – 1,0 L/ha. Vesimäärä 150-300 L/ha.

  Sokerijuurikas pohjavesialueella: kertaruiskutuksena 0,5 L/ha, vesimäärä 150 – 200 L/ha. Sokerijuurikas pohjavesialueiden ulkopuolella: kertaruiskutuksena 0,5 – 1,0 L/ha. Jaetussa käsittelyssä 0,5 + 0,5 L/ha. Vesimäärä 150- 200 L/ha.

   

  Käytön rajoitukset:

  Valmistetta ei saa käyttää viljoilla kukinnan alkamisen jälkeen. Muut ohjeet pakkauksen etiketissä.

   

  Resistenssin hallinta:

  Kasvinsuojeluainekestävyyden (resistenssi) seurauksena on että teho menetetään osittain tai kokonaan. Jotta kestävyys ei leviäisi ja jotta paras mahdollinen teho varmistettaisiin, on käytettävä Acantoa® tai muita strobiluriini-valmisteita korkeintaan kaksi kertaa kasvukaudessa. Ohralla, rapsilla ja rypsillä suositellaan vain yhtä käsittelyä. Mikäli kestävyyttä strobiluriineja vastaan esiintyy, käytä toisella tavalla vaikuttavaa teho-ainetta, joka on tehokas torjuttavaan tautiin.

   

  Tuoteominaisuudet:

  • Tehoaine: pikoksistrobiini 250 g/l
  • Sateenkestävyys: 1 h kuluttua ruiskutuksen jälkeen
  • Varoajat: Viljoilla, rypsillä ja rapsilla 35 vrk, sokerijuurikkaalla 42 vrk
  • Varastointi: Yli 0ºC
  • Pakkauskoko: 5 l
  • Valmistaja: DuPont