Propulse FX on uusi ratkaisu erityisesti ohran tautien torjuntaan


Stop kasvitaudeille – Nopea teho heti ruiskutuksen jälkeen

Laadukkaan rehuohran tärkeä resepti on tehokas tautitorjunta, joka pitää kovassakin tautipaineessa lehtilaikkutaudit kurissa ja lopulta kasvusto tuleentuu tasaisesti ja ajoissa.

Propulse FX on uusi tautiainepaketti juuri tähän tarkoitukseen.  Paketin hinta-laatusuhde on kohdillaan, koska hehtaarikustannus on maltillinen tehon kuitenkin ollessa hyvä ohran tarpeisiin. Teho kestää kolme-neljä viikkoa, ja teho on erittäin hyvä verkko- ja rengaslaikkua vastaan. Viime kesän kovissa olosuhteissa Propulse FX toimi tehokkaasti ohran ja vehnän tautikokeissa sekä tiloilla joilla valmistetta  testattiin koetoimintaluvalla. Kasvustot lähtivät tuleentumaan ajoissa ohjeistuksen käyttömäärillä ja sadonlisä esimerkiksi Ylistaron Luken kokeessa oli yksi parhaimpia.

Propulse FX on helppo  käyttää eri tankkiseoksissa ja sillä ei ole pohjavesi-tai peräkkäiskäytön rajoituksia.

2017 vuoden koetulosten tietoja

OHRAN TAUTIKOKEET
Propulse FX 0,3 + 0,3 l/ha annoksella keskimääräinen sadonlisä 4 kokeessa (Luke Ylistaro, Luke Jokioinen, Västankvarn ja Kotkaniemi) 729 kg/ha verrattuna käsittelemättömään. Muihin tautiaineisiin verrattuna Propulse FX pärjäsi erinomaisesti ja erottautui ohralla hyvän tautisuojan lisäksi tasaisena ja aikaisempana tuleentumisena verrattuna strobiluriini-valmisteisiin.

VEHNÄN TAUTIKOKEET
Kotkaniemen kokeessa Propulse FX 0,4 + 0,4 l/ha annoksella sadonlisä oli 832 kg/ha ja oli esimerkiksi pari sataa kiloa parempi kuin Amistar-yhdistelmä ja 400 kg/ha parempi kuin Comet + Librax-seos samoilla käyttömäärillä. Västankvarnin ja Jokioisten tautikokeet epäonnistuivat vaikeasta vuodesta johtuen ja satotaso esimerkiksi Jokioisilla oli vain 4000 kg/ha ja sadonlisä kaikilla tautiainekäsittelyillä 500-800 kg/ha.

Nopea teho ruiskutuksen jälkeen
Fluopyraami imeytyy ja liikkuu kasvin lehdessä nopeasti, nopeammin kuin useat muut kasvinsuojeluaineet. Fluopyraamin ansiosta Propulse pysäyttää jo iskeneen taudin etenemisen estäen sienirihmaston kasvua lehdissä. Protiokonatsoli vaikuttaa hitaammin, mutta sillä taas on pidempi suoja-aika. Ohran taudit iskevät kosteissa oloissa nopeasti ja tämän vuoksi lippulehtiruiskutus propulse FX-ratkaisulla antaa nopean suojan koko kasville ja estää jo aikaisemmin iskeneen sienirihmaston leviämisen lehdissä. Propulse on yksi käytetyimpiä rapsin tautiaineita Euroopassa

Propulse sopii erittäin hyvin rapsin ja rypsin tautien torjuntaan. Teho useita lehtilaikkutauteja sekä pahkahometta vastaan on erittäin hyvä. Pakkauksen tuotteet voi käyttää usealla eri tavalla; joko yhdessä tankkiseoksessa kuten viljoilla tai sitten Folicur Xpertin kukkavarren kasvun aikana kasvunsääteenä ja Propulsen myöhemmin kukinnan aikana pahkahomeen torjuntaan.

Mikä Propulse?

Propulse FX-tautiaineratkaisu on kaikille viljoille sekä rypsille ja rapsille soveltuva kasvitautien
torjunta-ainepaketti.

Se sisältää kaksi eri valmistetta: uuden Propulse-valmisteen sekä Folicur Xpert-valmisteen. Propulsessa on kaksi eri tehoainetta, SDHI-tehoaineiden ryhmään kuuluvaa fluopyraamia sekä triatsolien ryhmään kuuluvaa protiokonasolia. Propulse tehoaa hyvin tai erittäin hyvin useimpiin ohran ja vehnän kasvitauteihin. Öljykasvien pahkahomeeseen sillä on erinomainen teho. Propulse FX tulee Hankkijan myyntiin vuoden 2018 alusta.

Propulse FX-pakkaus:
5 L Propulse (fluopyraami 125 g/l, protiokonatsoli 125 g/l), Folicur Xpert (tebukonatsoli 160 g/l, protiokonatsoli 80 g/l).

Ei pohjavesirajoitusta ja saa käyttää perättäisinä vuosina. Vesistöön jätettävä yhdistelmällä 10 msuojaetäisyys viljoilla ja syysöljykasveilla, kevätöljykasveilla 20 m.