Viljan Kasvitautiennuste


 

Hyödyt viljelijälle:

 • Arvioi tautiriskin - varoittaa ajoissa
 • Kertoo mitä tautia kasvustosta kannattaa etsiä ja milloin
 • Arvioi torjuntatarpeen
 • Huomioi torjunnan kannattavuuden
 • Neuvoo oikean ruiskutusajoituksen
 • Helpottaa päätöstä jaetun ja kertakäsittelyn välillä

  Ohjelma määrittelee kasvitautien torjuntatarpeen
  Torjuntakynnys huomioi lajikkeen taudinkestävyyden, kasvuasteen ja sääolosuhteet. Se ottaa huomioon myös torjunnan taloudellisen kannattavuuden. Viljan Kasvitautiennuste varoittaa tautiriskistä ja arvioi torjuntatarpeen. Internet-ennuste perustuu alueen omiin viljely- ja säätietoihin sekä kasvitautihavainnointiin. Näiden tietojen perusteella ohjelma arvioi tautiriskin ja torjuntatarpeen. Tautiennusteella voi myös verrata eri tautiaineiden vaikutusaikoja keskenään.

  Ennusteohjelmalla voi vertailla myös kasvinsuojeluaineiden tehoja Käyttäjä voi valita yksittäisten aineiden ja seosten listalta kolme ainetta tehovertailuun, josta selviää aineiden tehot tautien pysäyttämiseen. Lisäksi ohjelma ennustaa kahden seuraavan päivän sään ja sen perusteella aineen kasville antavan suojan lähiajoiksi. Tautiaineen mahdollista parantavaa vaikutusta on myös mielenkiintoista tutkia.

  Ohjeet ja neuvonta
  Ohjelmasta löytyy myös alueesi Hankkijan Kasvuohjelma-asiantuntijan yhteystiedot. Hän kertoo lisää Viljan Kasvitautiennusteesta ja Kasvuohjelmaan kuuluvista tuotteista. Asiantuntijan yhteystiedot löydät Kasvitautiennuste-sovelluksen oikeassa yläkulmassa olevasta @-merkistä.

  Hankkija tarjoaa Viljan Kasvitautiennusteen Hankkijan sivustolle rekisteröityneille asiakkaille.
  Kirjaudu sivustolle ja klikkaa sivun oikeassa yläkulmassa olevaa "Omat tiedot"-linkkiä. Klikkaa edelleen "Oma tili" ja siirry siellä Viljan Kasvitautiennusteeseen.

 •