Kokoviljasäilörehun asiakastilaisuus Koskenojantilalla Luopajärvellä

Joukko karjatilallisia kokoontui maanantaina 22.7.2019 kokoviljasäilörehu-iltaan Luopajärvellä Koskenojan Tila Oy:n pellolle. Tilan pellolle on perustettu kasvustot kolmella Hankkijan kokoviljasäilörehuseoksella.

Hankkijan Ravitseva: MarbleBOR-kevätvehnä & RocketBOR-herne

Hankkijan Täyttävä: TrekkerBOR-ohra & SteinarBOR-kaura

Hankkijan Maittava: TrekkerBOR-ohra & RocketBOR-herne

Hankkijan Maittava -kasvustoon on tehty lannoitusportaat seuraavasti 0-30-60-90 ja 120 kg N/ha. Parhaiten maanpäällistä massaa on tuottanut lannoitus 120 kg N/ha (Yara Mila Y 5). Tässä kasvustossa on myös eniten arvokasta hernettä.

Parhaimmat kehut sai Ravitseva-kasvusto, jossa vehnä oli juuri pölyttänyt ja herne oli muodostanut palot. Mika Isolahdelta Borealilta kysyttiin oikeaa korjuuaikaa toukokuun puolivälissä kylvetyille kasvustoille. Ohra on maitotuleentumis asteella, joten puintia kannattaa odottaa ensi viikolle, jolloin ollaan taikinatuleentumis-asteella. Vehnällä tähän vaiheeseen päästään vasta kahden kolmen viikon päästä. Eiliseen mennessä oli lämpöä kertynyt 700 astetta.

Talonväki korjaa kasvustot ja punnitsee kokoviljasäilörehu näytteet. Talvella päästään kuulemaan kasvustojen sato ja laatuanalyysin tulokset.