Nurmen Kasvunpaikka-tilaisuudet keräsivät runsaasti viljelijöitä

Nurmen Kasvunpaikka-tilaisuuksia pidetiin touko-kesäkuussa Orimattilassa, Jalasjärvellä, Mikkelissä, Maaningalla, Kannuksessa ja Simossa. Tilaisuuksiin osallistui kiitettävästi nurmentuotannosta kiinnostuneita viljelijöitä.

Tilaisuuksissa oli esillä erilaisia nurmen lannoitus- ja kasvinsuojelukäsittelyitä sekä myös lajikekokeita. Tilaisuuksissa kerrottiin myös täsmäviljelyn ratkaisuista sekä havainnollistettiin maankasvukunnon vaikutuksesta pellon sadontuottokykyyn. Nurmille tehtyjä lannoitus- ja kasvinsuojelukäsittelyitä esiteltiin rasteilla ja siellä saatiin ajankohtaista tietoa niiden ja lajikkeiden eroista. Rastiesittelyt saivat kiitosta ja siellä tuli aiheista runsaasti keskusteluja.

Koetiloilla tehdään toimenpiteet kaikille korjuukerroille ja otetaan satomääritykset ja laatutiedot käsitellyiltä lohkoilta. Tiloista ja käsittelyistä koostetaan rehun sato- ja laatutiedot ja ne ovat nähtävillä kesän jälkeen asiakastilaisuuksissa ja Hankkijan kotisivuilla.

Yhteistyökumppaneina tilaisuuksissa oli Hankkijan lisäksi Yara, Boreal, Valion Artturi-tiimi, Eastman, DeLaval, Luke, Proagria, Sma Minerals, Juuan Dolomiitti, Norkalk, Snellman ja Eurofins.