Steinar BOR kaura kemiallisesti peitattu 800 kg
Tuotekoodi: STEINAR1PS

Steinar BOR kaura kemiallisesti peitattu 800 kg

Tuotekoodi: STEINAR1PS

Tuotekuvaus

Huippusato lujassa korressa

Melko myöhäisiin kauroihin lukeutuva Steinar on markkinoiden lujakortisin lajike. Satoisuudessaan se päihittää lähes kaikki muut kaurat, mukaan lukien myöhäisemmät lajikkeet. Steinarin laatuetuna on ison jyvän lisäksi muita myöhäisiä kauroja alhaisempi kuoripitoisuus. Se soveltuu erittäin hyvin elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi ja vientikauraksi sekä myös rehukäyttöön.

Avainominaisuudet:
• Markkinoiden lujakortisin ja melko myöhäinen lajike
• Satokilpailujen menestyjä, alhainen kuoripitoisuus
• Oivallinen mylly- ja rehuteollisuuteen

Sato:
Steinar on lyhyemmästä kasvuajastaan huolimatta yhtä satoisa lajike kuin Belinda. Steinar on menestynyt hyvin eteläisen Suomen kasvuoloissa, ja lyhyemmän kasvuaikansa ansiosta muita myöhäisiä lajikkeita paremmin III-viljelyvyöhykkeellä.

Sadon laatu:
Steinarin sadon laatu on hyvä. Jyvä on valkokuorinen ja iso. Sen hehtolitrapaino ja valkuaispitoisuus ovat samaa tasoa kuin Belindalla. Jyvän kuoripitoisuus on alhaisempi kuin Belindalla.

Käyttötarkoitus:
• elintarvikkeet
• rehut
• vienti

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan vyöhykkeille I, II,III. Steinar soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille. Lujakortisuutensa ansiosta Steinar on menestynyt multamailla erittäin hyvin. Hyvin rehevissä kasvustoissa kasvunsääteen käyttö varmistaa hyvälaatuisen sadon.

Kasvuaika:
Steinar on melko myöhäinen lajike, mutta silti selvästi aikaisempi kuin Belinda. Kasvuaikaero Steinarin ja Belindan välillä on kokeissa ollut yli kolme päivää ja tuleentumiseen tarvittava lämpösumma on Steinarilla noin 30 oC:tta pienempi kuin Belindalla.

Korsi:
Steinarin korrenlujuus on omaa luokkaansa. Se on selkeästi muita melko myöhäisiä tai myöhäisiä kauroja lujakortisempi. Hieman pidemmän kortensa ansiosta Steinar kuitenkin sietää kuivuutta lyhytkortisia lajikkeita paremmin.

Taudinkestävyys:
Yhtenäisissä oloissa tehtyjen havaintojen perusteella Steinarin lehtilaikun kestävyys on hyvä. Siemenen peittaus ja tautientorjunta ovat tarpeen, jos kauraa viljellään yksipuolisesti ja etenkin suorakylvössä.


Tärkeimmät vilja-, nurmi- ja öljykasvit 2020 (2.27 MB, pdf)