Kasvit tarvitsevat tasapainoisesti kaikkia ravinteita myös luomuviljelyssä

Kasvit tarvitsevat tasapainoisen lannoituksen tuottaakseen laadukkaan sadon. Ravinteiden puutos johtaa kasvuhäiriöihin ja heikompaan satoon. Luomutilan lannoitus perustuu ensisijaisesti viljelykiertoon ja luonnonmukaisesti tuotetun eloperäisen aineksen lisäämiseen peltoon. Täydennyslannoitusta voidaan käyttää, jos riittävää ravinnemäärää ei saavuteta viljelykierrolla tai omasta tai muusta luomuyksiköstä peräisin olevalla eloperäisellä aineksella.

Bio on Yaran uusi Suomessa valmistettu orgaaninen kierrätyslannoite

Yara on tuonut markkinoille uuden luonnonmukaiseen viljelyyn soveltuvan orgaanisen kierrätyslannoitteen. Yara Bio on 800 kilon suursäkkiin pakattu rakeinen, pelletöity tuote, jonka raekoko on 2– 6 mm ja NPK-suhde 8-4-2. Tuote on valmistettu Suomessa ja sillä on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

Tutkittua tietoa

Bion takana on Yaran oma tuotekehitys sekä tutkimus Yara Kotkaniemessä ja suomalaisilla maatiloilla. Bio tuotteissa on laaja raaka-ainepohja, se sisältää sekä eläin- että kasviperäisiä sivutuotteita.

Raaka-aineena käytetään myös Vinassia. Se on erinomainen luomulannoitteen raaka-aine, joka parantaa myös lannoiterakeen mekaanista laatua. Bion rae on luja ja se toimii hyvin erilaisissa kylvökoneissa.
Bio sisältää ainoana luomulannoitteena Siilinjärven Apatiittia. Apatiitti on pitkävaikutteinen fosforilannoite luomuviljelyyn.

Bio on pakattu 800 kilon suursäkkeihin. Iso säkki merkitsee edullisempia kuljetuskustannuksia ja vähemmän pakkausjätettä. Bio-säkit voidaan kierrättää Reilu Teko -lannoitesäkkikeräyksessä toimittamalla säkit paikallisen 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen.

Bio 8-4-2 -tuotetta on testattu Yara Kotkaniemen tutkimusasemalla sekä maatiloilla Suomessa. Kevätvehnällä sadonlisä oli 50 typpikilon käyttömäärällä 1 000 kg/ha ja parhaimmat sadonlisät olivat jopa yli 2 000 kg/ha.

YaraVita tuoteperheestä vaihtoehto myös luomuun

YaraVita Biotrac

YaraVita tuoteperheestä löytyy tuotteita joita voi käyttää luonnonmukaisessa viljelyssä todettuun tarpeeseen. Käyttötarve voidaan osoittaa esim. lannoitustarve- tai ravinnetaselaskelmalla.

Uutuus YaraVita Biotrac on kasvien stressisietoa ja ravinteiden käyttökelpoisuutta parantava biostimulanttituote.
YaraVita Biotrac sisältää merilevästä eristettyjä bioaktiivisia aineita ja valikoituja ravinteita lisäämään tuotteen tehoa. Bioaktiiviset aineet auttavat kasvia kestämään stressitiloja, kuten kuivuutta, kuumuutta, kylmyyttä ja märkyyttä.