Yaralta uusi orgaaninen kierrätyslannoite

Yara Bio kierrätyslannoite

Yara on kehittänyt uuden orgaanisen kierrätyslannoitteen, joka soveltuu luonnonmukaiseen viljelyyn. Uusi ratkaisu täydentää Yaran tämän hetken tuotevalikoimaa luomutiloille.

Uusi tuote (8-4-2) on jatkumoa aikaisemmille kierrätysravinnehankkeille, joissa Yara on ollut mukana rakentamassa uudenlaisia lannoitusratkaisuja. Näistä hankkeista saatua arvokasta tutkimustietoa on kyetty hyödyntämään nyt markkinoille tulevassa tuotteessa.

"Yara haluaa palvella laajasti kaikkia asiakassegmenttejä ja olemme tyytyväisiä, että voimme tuoda markkinoille tuotteen, joka laajentaa tuotevalikoimaamme kierrätyslannoitteella, joka soveltuu myös luonnonmukaiseen tuotantoon", toteaa Yara Suomen kaupallinen johtaja Timo Räsänen.

Uuden tuotteen taustalla vahva tutkittu tieto

Uusi tuote on pelletöity ja se sopii viljojen, öljykasvien, perunan, nurmien ja puutarhakasvien lannoitukseen. Tuotetta voidaan käyttää niin nykyaikaisten kylvölannoittimien kuin pintalevittimien kanssa. Tuotteessa hyödynnetään teollisuuden ja maatalouden sivuvirtoja ja sillä on Suomalaisen Työn liiton myöntämä Avainlippu-tunnus. Uusi tuote on myynnissä Hankkijalla.

Yaran tavoite on olla johtava kasvinravinneosaaja kaikilla maatalouden sektoreilla ja tulevaisuuden ravinneratkaisuissa, joihin kuuluvat ravinteiden kierrätys ja maaperän viljavuuden kestävä hoito. Uutta Bio 8-4-2 -tuotetta voidaan täydentää mineraalilannoitteilla ja näin varmistaa tasapainoinen
ravinteiden saanti kestävästi ja tehokkaasti.

"Uuden tuotteen tehoa on tutkittu Yara Kotkaniemen tutkimusasemalla sekä maatiloilla eri puolilla Suomea. Uusi ratkaisu soveltuu hyvin käytettäväksi yhdessä YaraVita -lehtilannoitteiden sekä Yaran maanparannusaineiden kanssa", sanoo Yara Suomen johtava agronomi Tapio Lahti.


Lisätietoa:
Timo Räsänen, kaupallinen johtaja, Yara Suomi Oy, puh. 050 337 4514
Tapio Lahti, johtava agronomi, Yara Suomi Oy, puh. 040 485 0727


Yaran tehtävä on palvella viljelijöitä ympäri maailmaa parhailla kasvinravitsemusratkaisuilla ja osaamisella edistäen kestävää maataloutta. Haluamme rakentaa resurssitehokasta yhteiskuntaa, joka hyödyntää kierrätysravinteiden mahdollisuuksia. Yaran tavoitteena on vastata viljelijöiden ja kuluttajien tarpeisiin kehittämällä kestäviä kasvinravitsemusratkaisuja. Mineraalilannoitteet sisältävät ravinteita kasvin kannalta tehokkaassa muodossa. Yara kehittää kierrätysravinenratkaisuja vastaten kuluttajien erilaisiin tarpeisiin. Käytettäessä kierrätyslannoitteita kestävin tulos niin talouden kuin ympäristön kannalta saavutetaan mineraalilannoitteilla täydentämällä.

Yara on maailmanlaajuinen kasvinravitsemusratkaisujen, teollisuuskemikaalien ja ympäristönsuojelutuotteiden toimittaja. Yhtiöllä on 17 000 työntekijää 60:ssa maassa. Yaralla on yli 100 vuoden kokemus kasvinravitsemuksesta. Yara Suomen tehtailla tuotetaan tutkimukseen perustuvia, Suomen haastaviin viljelyoloihin räätälöityjä mineraalilannoitteita. Työllistämme Suomessa suoraan 900 henkilöä ja kokonaistyöllisyysvaikutus on reilu 4000 henkilöä.