Harbinger ohra luomu 800 kg

Tuotekoodi: HARBINGER1LS

Harbinger ohra luomu 800 kg

Tuotekoodi: HARBINGER1LS

Tuotekuvaus

Pakkauskoko: 800 kg Erittäin satoisa Harbinger on laadukas kotimainen mallasohra. Suomen oloihin jalostettu lajike on lujan kortensa ja hyvän taudinkestävyytensä ansiosta viljelyvarma lajike.

Mallasohralle tärkeät laatuominaisuudet, iso jyväkoko ja alhainen valkuaispitoisuus, ovat niin ikään Harbingerilla kohdallaan. Hyvien viljely- ja laatuominaisuuksiensa ansiosta Harbinger on hyväksytty viralliseksi mallasohraksi Suomessa.

Avainominaisuudet:

  • Viljelyvarma, melko myöhäinen, kotimainen mallasohra
  • Erityisen satoisa ja laadukas, tasainen ja varma mallaslaadun tuottaja
  • Luja korsi, suuri jyvä ja erittäin matala valkuaispitoisuus

Sato:
Harbingerin sadontuottokyky on erittäin hyvä. Se on satoisuudeltaan mallasohrien parhaimmistoa. Virallisissa lajikekokeissa Harbinger on menestynyt hyvin viljelyvyöhykkeillä I-III kaikkina koevuosinaan. Myös käytännön viljelyksillä Harbinger on osoittanut sato- ja laatupotentiaalinsa.

Sadon laatu:
Harbinger on tasainen, varma mallaslaadun tuottaja. Harbingerin tuhannen jyvän paino, hehtolitranpaino sekä I+II -lajitteiden osuus ovat melko korkeat. Valkuaispitoisuus on selvästi matalampi kuin useimpien muiden mallasohralajikkeiden. Harbinger tuottaa korkealaatuisen, mallasohrakelpoisen sadon erilaisissa kasvuolosuhteissa ja sen hyväksymisprosentti mallastuskäyttöön on ollut korkea.

Käyttötarkoitus:

  • mallastus
  • rehut
  • tärkkelystuotanto

Viljelysuositus ja maaperä:
Suositellaan vyöhykkeille I, II, IIIe. Harbinger soveltuu parhaiten viljeltäväksi hyväkuntoisilla savi- ja kivennäismailla. Kaksitahoiseksi ohraksi Harbinger sietää hyvin myös happamuutta.

Kasvuaika:
Harbinger on melko myöhäinen kaksitahoinen ohra. Sen kasvuaika on sama kuin Barken tai Annabellin.

Korsi:
Harbinger on markkinoiden lujakortisin mallasohra. Korrenpituus on sama kuin Scarlettin tai NFC Tipplen.

Taudinkestävyys:
Harbinger on täysin härmänkestävä lajike. Myös verkkolaikun kestävyys on hyvä.

Tärkeimmät vilja-, nurmi- ja öljykasvit 2020 (2.27 MB, pdf)