Trekker ohra luomu 800 kg
Tuotekoodi: TREKKER1LS

Trekker ohra luomu 800 kg

Tuotekoodi: TREKKER1LS

Tuotekuvaus

Markkinoidemme satoisin mallasohra. Viljelyvarma kaksitahoinen ohra.

Erinomaisen sadontuottokyvyn omaava Trekker on laadukas kotimainen mallasohrauutuus. Trekker tuottaa laadukasta, isojyväistä ja matalan valkuaispitoisuuden omaavaa satoa erilaisissa oloissa. Hyvien viljely- ja laatuominaisuuksiensa ansiosta Trekker on hyväksytty viralliseksi mallasohraksi Suomessa.

Avainominaisuudet:

  • Huippusatoisa kaksitahoinen ohra
  • Laadukas, isojyväinen ja matalan valkuaispitoisuuden omaava sato
  • Viljelyvarma lajike

Sato:
Trekkerin sadontuottokyky on erinomainen. Se on markkinoidemme satoisin mallasohra. Trekker on
menestynyt hyvin viljelyvyöhykkeillä I-III kaikkina koevuosinaan. Myös käytännön viljelyksillä Trekker on osoittanut sato- ja laatupotentiaalinsa.

Trekkerin hyvää viljelyvarmuutta kuvastavat sopeutuminen eri maalajeille sekä luja korsi ja hyvä taudinkestävyys. Viljelyvarmuus näkyy myös laatuvarmuutena. Trekker tuottaa laadukasta, isojyväistä ja matalan valkuaispitoisuuden omaavaa satoa erilaisissa oloissa.

Sadon laatu:
Trekkerin tuhannen jyvän paino ja hehtolitranpaino ovat korkeat. Myös I+II -lajitteiden osuus on korkea. Valkuais-pitoisuus on satoisalle mallastyypin lajikkeelle ominaisesti matala.

Hyvien viljely- ja laatuominaisuuksiensa ansiosta Trekker on hyväksytty viralliseksi mallasohraksi Suomessa.

Satoisana ja laadukkaana lajikkeena se soveltuu hyvin myös rehu- ja tärkkelysohran tuotantoon.

Käyttötarkoitus:

  • mallastus
  • rehut
  • tärkkelystuotanto

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan vyöhykkeille I, II, IIIe. Trekker soveltuu parhaiten viljeltäväksi hyväkuntoisilla savi- ja kivennäismailla. Trekkerin happamuuden sieto on kaksitahoisille ohrille tyypillinen.

Kasvuaika:
Trekker on melko myöhäinen kaksitahoinen ohra. Kasvuajaltaan se sijoittuu Harbingerin ja NFC Tipplen väliin. Kasvuaikansa puolesta Trekker sopiikin hyvin viljeltäväksi Suomessa mallasohran pääviljelyalueella.

Korsi:
Trekker on erittäin lujakortinen lajike eikä lakoontuminen ole ollut ongelma kokeissa tai käytännön viljelyksillä. Korrenpituus on sama kuin esim. Harbingerin ja NFC Tipplen.

Taudinkestävyys:
Trekker on taudinkestävä lajike. Se on täysin härmänkestävä, myös verkkolaikun kestävyys on hyvä. Rengaslaikkua vastaan sillä ei ole erityistä kestävyyttä.


Tärkeimmät vilja-, nurmi- ja öljykasvit 2020 (2.27 MB, pdf)
 
Trekker koetuloksia (284 KB, pdf)