Feedtechillä säilötty maittaa ja tuoksuu hyvälle


Markku Harju toteaa, että 50 tn:n pullo on kätevä pakkaus, koska se toimii myös sekoitusastiana. Kuvassa vasemmalta: Matti Koski, Ville Herlevi, Allan Sysimetsä, Markku Harju ja Pekka Venetjoki.

Makuressa Feedtech™ -säilöntäaineita ostetaan Hankkijalta yhteisostona kuudelle tilalle.

Makure on vuonna 2006 perustettu, Kokkolan Marinkaisissa sijaitseva usean tilan keskenään perustama rehutehdas, joka valmistaa rehua omaan käyttöön. Rehua tehdään omiin tarpeisiin n. 2 milj. kiloa vuodessa. Periaatteena on valmistaa osakkaiden tarpeisiin rehua, mutta myös tehdä isompia tilahankintoja yhteisostoina. Makure ostaa paljon rehukomponentteja Hankkijalta. Myös Feedtech-säilöntäaineet ostetaan kuudelle tilalle yhtenä yhteisostoksena, mikä on niin ostajan kuin myyjänkin etu.

Kokkolan Hankkijan maatalousmyyjä Sami Puukangas on tehnyt Feedtech-kauppaa mm. Makuren kanssa. – Feedtech on helppo myydä, sillä se on luotettava ja hyvin tunnettu säilöntäaine, Sami vakuuttaa.

Feedtech – luotettava ja helppokäyttöinen

Luotettava tuotemerkki on tuttu monelle käyttäjälle, mikä myös painaa vaakakupissa kun ostoja ollaan tekemässä.

Käyttäjät ovat tyytyväisiä säilöntätuloksiin. Allan Sysimetsä toteaa, että kiitettävää arvosanaa pukkasi tänäkin vuonna ja saman asian vahvistaa Matti Koski.

–   Rehu on erittäin maittavaa ja tuoksuu hyvälle, toteaa useampikin osakas.

–   Tuote sekoittuu erittäin hyvin. Teen aina toisen 200 litran satsin sekoittumaan matkaan, joten edes esisekoitusta ei tarvitse tehdä, vaan se sekoittuu ihan itsestään. Eräällä toisella aineella alkusekoitus vain on pitänyt olla huomattavasti tehokkaampi, jotta aineen on tohtinut kaataa tynnyriin, Pekka Venetjoki vahvistaa.

Jos seos ei ole kunnolla sekoittunut, on vaarana suuttimien tukkeentuminen ja aineen epätasainen leviäminen, mikä mahdollisesti vaarantaa säilönnän onnistumisen.

Turvallisuus ja koneiden kestävyys on tärkeä valintaperuste

Maitohappobakteerien käyttäminen säilönnässä on turvallista. Allan Sysimetsä on kerran saanut hapot syliinsä, eikä toista kertaa halua moista kokea.

Myös koneiden kunto on ihan eri luokkaa, kun käyttää biologisia säilöntäaineita.

–   Kun vielä käytimme happoa ja kone meni rikki tai vaihdoimme osia koneiden pultit eivät auenneet kuin kuumentamalla, todetaan yhteisesti.

Säilöntäainetta kannattaa käyttää

Kaikki ostoringin Feedtech-käyttäjät ovat todenneet ihan käytännössä, että säilöntäaineen käyttö kannattaa – monestakin syystä. Ensinnäkin rehun säilyvyys paranee huomattavasti. Se tulee parhaiten esille, jos paali tai rehu on kauemmin esillä, niin pilaantuminen alkaa säilöntäaineettomassa selvästi nopeammin.

–   Esim. appeessa ilmiö on päivän selvä, Pekka Venetjoki vakuuttaa.

–   Olen myös joskus joutunut tekemään jokusen paalin ilman säilöntäainetta, minkä kyllä huomaa jo ihan paalin hajusta. Ilman säilöntäainetta tehdyissä on ollut etikkaisempi haju ja syönti on myös ollut selvästi huonompaa.

Kokkolan Hankkijan kanssa yhteistyö on pelannut hyvin. Ostoja on tehty sekä nautatilojen asiantuntijamyyjältä Mikko Ruokojalta että Kokkolan myymälämyyjältä Sami Puukankaalta.

Säilöntäaineet kannattaa ostaa hyvissä ajoin, jotta saa parhaan hinnan. Maksun aika on kuitenkin vasta, kun toimitus on saapunut. Näin se homma toimii.

Yhteenlaskettu ostoringin lehmämäärä on n. 200 lypsylehmää ja korjattava rehuala n. 350 hehtaaria.