Hankkijan Primalla rehu onnistuu joka säässä

Juhani Jurmu Pudasjärveltä, 80 lehmää (150 päätä), on käyttänyt Hankkijan Primaa jo vuosia. Kokeiltu on biologisiakin. Kun keleistä ei voi koskaan tietää, niin on päädytty Primaan, jolla onnistuu rehut joka säässä.

Hankkijan Prima on hellävaraisempi koneille kuin perinteiset hapot. Rehut tehdään noukinvaunulla laakasiiloon ja kun rehunteko loppuu, ajetaan vielä niittorehua puoli vaunullista ilman happoa. Näin kone puhdistuu ja säilyy hyvänä.

Myös ihmisille Hankkijan Prima on turvallista. Toki hapot on happoja, joten varovainen pitää olla! Juhani sai Primaa päällensä noukinvaunun säiliötä täyttäessään. Hän juoksi 50 metrin päähän suihkuun ja vaatteet menivät vaihtoon ja homma jatkui.

Rehua tehdään vuosittain noin 2 milj. kg. Karjan ruokinta hoidetaan seosvaunulla. Kun on käytetty rehunteossa Hankkijan Primaa, seoksen lämpeneminen ei ole ongelma. Happolisää seokseen ei tarvita kesäkuumallakaan. Laakasiilo on 9 m leveä ja 2,5 m korkea. Huolellisesti tiivistettynä säilyvyys on hyvä ja isoa siiloa voidaan pitää auki kesälläkin. Kuiva-ainetavoite on 25-30 % välillä ja vuoden 2017 ensimmäisen sadon D-arvo oli 710 ja arvosana 9.

 
 

Viimeksi katsomani tuotteet