Aktiivi ATK-ohjelmat

Agrimarketit kautta maan myyvät Datatech Oy:n taloushallinta ja peltoviljelyohjelmia.

Aktiivi W taloushallinto-ohjelmat on suunniteltu erityisesti maanviljelijöiden erityistarpeita ajatellen. Aktiivi W kirjanpito-ohjelma sisältää mm. tarpeelliset toiminnot maa- ja metsätalouden kirjanpitoon, tilinpäätökseen sekä verolomakkeiden täyttämiseen ja tulostamiseen. Ohjelmassa on valmiina tilikartta, tase- ja tuloslaskelma sekä maa-, metsä- ja puutarhatalouteen että tavanomaiseen kahdenkertaiseen yrityskirjanpitoon. Tilikartta sekä tase- ja tuloslaskelma ovat vapaasti käyttäjän muokattavissa mihin tahansa kahdenkertaiseen kirjanpitoon sopivaksi.

Kirjanpito-ohjelman lisäksi Aktiivi tuoteperheeseen kuuluu myös laskutus-, palkanlaskenta- ja ostoreskontra-ohjelmat. Ohjelmat toimivat saumattomasti yhteen, jolloin esim. laskutuksesta on helppo tehdä tositevientejä kirjanpitoon. Lisäosat toimivat itsenäisesti, joten ne voidaan hankkia myös erikseen, jos tarvetta kirjanpito-ohjelmalle ei ole.

Aktiivi W on Windows-ohjelma, joka on helppokäyttöinen ja yksinkertainen sekä oppia että käyttää. Ohjelma on helppo ottaa hyötykäyttöön, vaikka aikaisempaa kokemusta tietokoneista tai ohjelmista ei olisikaan. Ohjelma toimii Windows 98 ja sitä uudemmissa käyttöjärjestelmissä (ME, NT, 2000, XP).

Aktiivi PeltoW sisältää tarpelliset toiminnot mm. lohkokirjanpidon ylläpitoon, viljelyn suunnitteluun, lannoiteoptimointiin ja ravinnesiirtymien seurantaan. Viljavuusnäytteiden tiedot voidaan lukea ohjelmaan suoraan sähköisestä muodosta. Ohjelmalla voidaan laskea katetuottolaskelmia ja ohjelmasta saadaan tulostettua viranomaisten vaatimat valvontatulosteet. Myös tukihakemuksen kasvulohkolomake 102B voidaan helposti tulostaa suoraan ohjelmasta samoin kuin kylvöalailmoituksen kasvulohkolomake lomakkeen 117 liitteeksi.

Aktiivi PeltoW:hen on saatavissa myös ohjelman sisään rakennettu karttaliittymä, Aktiivi KarttaW. KarttaW on tarkoitettu viljelysuunnittelun apuvälineeksi, mm. pinta-alojen ja välimatkojen mittaamiseen. Ohjelmaan voidaan asettaa pohjakartaksi joko ministeriön nettisivuilta Vipu-palvelusta ladattava kartta-aineisto, ilmakuvakartta tai muu oma kartta. Vipu-aineistosta voidaan muodostaa automaattisesti perus- ja kasvulohkot kartoille. Lohkoja voidaan myös jakaa vetämällä jakoviiva lohkojen poikki.