FieldSense Tilasää seuraa kasvukauden etenemistä tilakohtaisesti

Kylvökauden lähestyessä on hyvä miettiä miten seurata kasvukauden etenemistä tilakohtaisesti. Tässä oivana apuna on FieldSense Tilasää, joka mittaa 8 sääparametria ja lähettää tiedot helppokäyttöiseen pilvipalvelusovellukseen, jota voit käyttää kännykällä, tabletilla tai tietokoneen selaimella. Tiedonsiirto tapahtuu gsm-verkon välityksellä ja virran asema ottaa aurinkopaneelin avulla, joten sääaseman voi asentaa pellolle mittaamaan kasvukauden kasvuolosuhteita. Mitatut tiedot päivittyvät 10 minuutin välein pilvipalveluun.FieldSense-toimitus sisältää maaruuvin, metallitolpan, sääaseman sekä pilvipalvelusovelluksen.

Pilvipalvelun etusivulta näet nopeasti vallitsevan säätilanteen ja mikäli sinulla on useampi sääasema käytössä näkyvät kaikkien asemien tiedot allekkain. Voit esimerkiksi aamu neljältä katsoa nopeasti kännykän ruudulta lähdetkö ruiskuttamaan vai käännätkö kylkeä.


Pilvipalvelun etusivulta näet nopeasti vallitsevan säätilanteen.

Säädata tallentuu pilvipalveluun mistä mitatut tiedot helposti tarkasteltavissa pidemmältäkin ajanjaksolta.

Pilvipalvelussa mitattu säädata esitetään myös graafeina ja tiedot pysyvät tallessa. Voit pikanappien avulla katsoa säädataa vuorokausi-, viikko- tai kuukausitasolla ja haun avulla voit tarkastella haluamasi ajanjakson tietoja.

Samalla välilehdellä pystyt myös helposti tarkastelemaan mm. sademäärä kertymiä sekä tuuliolosuhteiden sopivuutta ruiskutuksiin. Huomionarvoista FieldSensen tuulennopeuden mittauksessa on, että arvo mitataan noin 1,5 m korkeudelta, jolloin se kertoo tuuliolosuhteista peltotasolta, kun taas virallinen tuulenmittaus tapahtuu noin 10 m korkeudelta.

Uudet ominaisuudet päivittyvät sovellukseen jatkuvasti

Pilvipalvelusovellus kehittyy koko ajan ja siihen tuodaan uusia ominaisuuksia, jotka auttavat viljelypäätösten teossa.

Pilvipalvelusovellus kehittyy ja siihen rakennetaan uusia ominaisuuksia tehtävien viljelypäätösten tueksi. Esimerkiksi kylvösää, tuholaisennuste ja kasvuasteet ovat Suomessa vielä testivaiheessa mutta tuovat mukavan lisän ja havainnollistavat sitoutumisen viljelijöitä palvelevaan kehitystyöhön. Pilvipalvelusovellus on tällä hetkellä englanniksi mutta toukokuussa tulevan päivityksen myötä se tulee saataville myös suomeksi. Samalla myös lämpösumma tiedot saadaan näkyville sovellukseen.

Tilaa FieldSense Tilasää itsellesi lähimmän Hankkijan myymälän kautta ja aloita kasvuolosuhteiden tarkka seuraaminen kasvukaudelta 2020!