Kevätviljojen korsi ja rikkakasvit

Ensimmäiset kevätviljakylvökset ovat pensomisen puolivälissä (T0-vaihe, pääversossa kolme lehteä), jolloin on aika ruiskuttaa Moddus Evo. Tänä keväänä rikkakasvit ovat itäneet aikaisin, joten niiden torjunta kannattaa yhdistää Moddus Evo-ruiskutukseen. Maan viileys hidastaa kasvien mangaanin ja fosforin ottoa, minkä vuoksi niitä sisältävä lehtiravinne on myös hyvä yhdistää ensimmäiseen ruiskutukseen.

Etenkin pillikkeen kanssa (kuvassa keskellä) on oltava tarkkana, jottei se ehdi kasvaa liian suureksi. Pihatähtimö ja matara taimettuvat koko alkukesän ajan, joten niiden takia voi joutua tekemään vielä toisen kierroksen myöhemmin. Sen voi yhdistää seuraavaan Moddus-kierrokseen T1-T1½ -vaiheessa ja/tai hukkakauran torjuntaan Axialla.

Moddus Evo T0-vaiheessa käytettynä paitsi tasaa pensomista ja vahvistaa juuria, se myös vahvistaa korren alaosaa kaikilla viljoilla. Lisäsäädön tarve ja ajoitus päätetään satopotentiaalin, maalajin ja lannoituksen mukaan. Pääpaino kasvunsäädössä kannattaa aina kohdistaa kasvin alaosiin ja kasvun alkuun, koska tyvestä korsi yleensä pettää. Ohralajikkeesta riippuen korren yläosan säätö eli ränsistymisen esto tarvitsee oman käsittelynsä T2-vaiheessa (lippulehti).

 
 

Mahdolliset tankkiseokset kevätviljojen ruiskutuksiin*:

T0-vaihe:
- Perusohjelma:
Moddus Evo 0,25 l + Biathlon 4D 50 g + YaraVita Starphos MnP 3 l /ha
- Gramma-aineita kestävä pihatähtimökanta:
Moddus Evo 0,25 l + Pixxaro 0,25 l + Premium Classic 12 g + YaraVita Starphos MnP 3 l /ha

(T1-)T1½ vaihe:
- Myöhään itävät pihatähtimö ja matara:
Moddus M + Primus XL + YaraVita Gramitrel
- Hukkakaura ym.
Moddus M + Axial 0,8 l + sopiva rikkakasviaine + YaraVita Gramitrel

Moddus M -annos T1-vaiheessa: kaura, kevätvehnä ja kaksitahoiset ohralajikkeet 0,2 l sekä monitahoiset ohralajikkeet 0,3 l /ha; laonestoon käytettynä Moddus Evon annos on 15-20% pienempi kuin Moddus M:llä

Arto Markkula / Syngenta Nordics A/S

Hankkija

www.syngenta.fi
www.hankkija.fi

Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä. Huomioi kaikki varoituslausekkeet ja –merkit