Tutustu Hankkijan viljanmyyntisopimuksen kaupankäyntitapoihin

Turbulentti viljamarkkina on tullut jäädäkseen ja viljan hinnan nousut sekä laskut arkipäivää. Ainoastaan viljan myyntejä hajauttamalla viljelijä voi hallita hintariskejä. Maan monipuolisimmat viljakaupan sopimustyökalut sekä ajankohtaisen markkinatiedon löydät Hankkijalta.

Viljamarkkinoiden suuret heilahtelut sekä ylös- että alaspäin ovat tulleet jäädäkseen ja riskinhallinta elintärkeäksi osaksi viljakauppaa. Viljan myyjän kannalta tarvitaan siis uusia viljan myyntitapoja, jotta myyntejä voi hajauttaa eri tavoin pitkin satokautta. Vain näin toimimalla on mahdollista olla joskus liikkeellä oikeaan aikaan.

Käteinen
Sovitaan viljakauppa ostopäivän hintaan. Toimitus tapahtuu kuukauden sisällä ostosta. Viljaerän käyttötarkoitus on määritetty. Erän markkinoinnista on selvät ratkaisut tehty yhdessä omamyyjän ja viljahenkilöstön kanssa.

Termiini
Termiinikauppa on viljakauppa tulevaisuuden toimitukseen, mutta viljaerän hinta sovitaan ostohetkellä. Viljaerän toimitussovitaan kotimaisen teollisuuden ja vientimarkkinoiden tarpeen mukaan yli kuukauden päähän ostopäivästä. Erän käyttötarkoitus on määritetty, jos sato on jo puitu ja tulevalla sadolla se määritetään sadonkorjuun jälkeen. Kaupan ehdot on dokumentoitu ja mm. minimilaatu on sovittu tarkasti.

 

Viimeksi katsomani tuotteet