Mansikka Jonsok FinE 1 kpl
Tuotekoodi: TA552702000 EAN: 6417189702009

Mansikka Jonsok FinE 1 kpl

Tuotekoodi: TA552702000 EAN: 6417189702009

Tuotekuvaus

Puutarhamansikka 'Jonsok' on kestävä, norjalaista alkuperää oleva lajike. Aikaisin kypsyvä, melko runsas sato sopii hyvin tuorekäyttöön, pakastukseen ja säilöntään. Marjat ovat pieniä tai keskikokoisia, tummanpunaisia ja maultaan lievästi happamia. Hyvin talvenkestävällä lajikkeella on melko hyvä vastustuskyky harmaahometta ja härmää vastaan. Lajike on saanut FinE -tavaramerkin.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 0,06 kg

Ominaisuudet
TuoteMansikka Jonsok FinE 1 kpl
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämansikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Jonsok'
Satoaikaaikainen
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys3kpl/m
AlkuperämaaFI