Aitaorapihlaja aitataimi 8 kpl
Tuotekoodi: TA352229031

Aitaorapihlaja aitataimi 8 kpl

Tuotekoodi: TA352229031

Tuotekuvaus

Aitaorapihlaja on suosittu ja vanha aitakasvi. Nopea- ja tiheäkasvuinen pensas sietää leikkausta erinomaisesti. Hyvin tiiviin ja piikikkään kasvuston ansiosta orapihlaja-aidasta muodostuu läpitunkematon.

Aitaorapihlaja viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kuivassa tai kosteassa, läpäisevässä ja keskiravinteisessa maassa.

Astiataimia voi istuttaa läpi kesän. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, joko samaan syvyyteen kuin ruukussa ollessaan tai siten että juuripaakun päälle tulee enintään 5 cm multaa. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.

Ominaisuudet

TuoteAitaorapihlaja aitataimi 8 kpl
Korkeus, cm400
Menestymisvyöhykkeet I-VII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiCrataegus grayana
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen, levenevä
Istutustiheys2-4 kpl/m