Isotuomipihlajan aitataimet 10 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA353191002 EAN: 6417189191025

Isotuomipihlajan aitataimet 10 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA353191002 EAN: 6417189191025

Tuotekuvaus

Kestävä ja helppohoitoinen isotuomipihlaja on yksi suosituimmista aitakasveista. Nopeakasvuinen pensas antaa hyvän näkösuojan tiheällä ja peittävällä kasvustollaan. Lehdistö on kauniin vihreä ja rehevä. Valkoiset kukat aukeavat runsaana kukkapilvenä touko-kesäkuussa. Syksyllä pensas saa kauniin keltaoranssin syysvärin. Mustat marjat ovat syötäviä, mutta eivät erityisen maukkaita. Tiheäkasvuinen pensas sopii erinomaisesti leikattavaksi aidaksi tai aidanteeksi. Kasvi leviää juurivesoista melko paljon.

Isotuomipihlaja viihtyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa, kuivassa tai tuoreessa, keskiravinteisessa maassa. Pensas kestää hyvin leikkaamista ja sen voi tarvittaessa leikata kokonaan alas.

Esipakatut avojuuriset aitataimet istutetaan keväällä tai syksyllä, taimien ollessa lepotilassa. Ennen istutusta taimet erotellaan ja juuret upotetaan veteen muutamaksi tunniksi. Aitataimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, siten että juurenniska jää maanpinnan yläpuolelle. Taimet kannattaa istuttaa loivaan kumpuun, jotta vesi ei jää seisomaan niiden juurelle maan painumisen myötä. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteIsotuomipihlajan aitataimet 10 kpl/pkt
Korkeus, cm400-600
Menestymisvyöhykkeet I-VIII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiAmelanchier spicata
Syysvärikeltaoranssi
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapysty, melko kapeakasvuinen
Istutustiheys2-4 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäpaketissa 10 kpl, myyntikorkeus noin 30-50 cm
Taimityyppiesipakattu, avojuurinen