Kruunukärhö Propertius 2L
Tuotekoodi: TA373242062 EAN: 6417189242628

Kruunukärhö Propertius 2L

Tuotekoodi: TA373242062 EAN: 6417189242628

Tuotekuvaus

Kruunukärhö 'Propertius' on aikaisin ja pitkään kukkiva kärhö. Lajikkeen kerrotut, kellomaiset, herkät kukat ovat ulkopinnalta vaaleanpunaiset ja sisältä lähes valkoiset. Sisäterälehdissä on hennot vaaleanpunaiset raidat.

Kruunukärhö 'Propertius' viihtyy parhaiten puolivarjoisella, suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla tuore, kuohkea, ravinteikas ja kalkittu multasavimaa. Kärhöt viihtyvät toistensa seurassa, joten samaan penkkiin kannattaa istuttaa useampi taimi.

Ohutjuurinen 'Propertius' istutetaan perennojen tapaan, samaan syvyyteen kuin ruukussa ollessaan. Kärhöjen taimet istutetaan noin 60-70 cm syvään ja leveään penkkiin. Taimen juurelle ja pintamultaan on suositeltavaa levittää karkeaa soraa tai hiekkaa, joka estää kosteuden tiivistymisen tyvelle. Taimia lannoitetaan ja kastellaan kasvukaudella tarpeen mukaan.

Kruunukärhö 'Propertius' muodostaa kukat edellisvuoden versoihin, joten voimakasta leikkausta ei suositella. Kuivuneet ja heikot versot voi poistaa kukinnan jälkeen alkukesällä.

Ominaisuudet

TuoteKruunukärhö Propertius 2L
Korkeus, cm200-300
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkärhö
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiClematis macropetala 'Propertius'
Käyttötarkoituskoristekäyttö
Kasvutapaköynnöstävä
Istutustiheys1 kpl/m