Loistokärhö Olympia 2L
Tuotekoodi: TA373242072

Loistokärhö Olympia 2L

Tuotekoodi: TA373242072

Tuotekuvaus

Loistokärhö 'Olympia' kukkii upein sinililoin kukin. Kukinta alkaa heinäkuussa ja jatkuu pitkään. Suuret kukat ovat yksinkertaiset tai puolikerrotut ja niissä on keltaiset heteet. Matalakasvuinen lajike sopii hyvin myös ruukkuistutuksiin.

Kärhöt viihtyvät parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella, suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla tuore, kuohkea, ravinteikas ja kalkittu multasavimaa. Kärhöt viihtyvät toistensa seurassa, joten samaan penkkiin kannattaa istuttaa useampi taimi.

Paksujuuriset loistokärhöt tulee istuttaa siten, että juuripaakun pinta on noin 20-30 cm syvyydessä. Taimet istutetaan noin 60-70 cm syvään ja leveään penkkiin. Taimen juurelle ja pintamultaan on suositeltavaa levittää karkeaa soraa tai hiekkaa, joka estää kosteuden tiivistymisen tyvelle. Taimia lannoitetaan ja kastellaan kasvukaudella tarpeen mukaan.

Loistokärhö 'Olympia' kukkii saman ja edellisvuoden versoilla. Lajikkeen kukinta-aika on pidempi, mikäli versoja ei leikata alas asti ja ne suojataan talvella. Tällöin kärhö leikataan keväällä noin 60-100 cm korkeudelta. Paleltuneet versot leikataan terveeseen osaan saakka. Kärhön versot voi syksyllä taivuttaa maahan ja suojata kevyesti esimerkiksi havuilla.

Ominaisuudet

TuoteLoistokärhö Olympia 2L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-II(III)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkärhö
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiClematis 'Olympia'
Käyttötarkoituskoristekäyttö
Kasvutapaköynnöstävä
Istutustiheys1 kpl/m