Loistokärhö Samaritan Jo 2L
Tuotekoodi: TA373242073

Loistokärhö Samaritan Jo 2L

Tuotekoodi: TA373242073

Tuotekuvaus

Loistokärhö 'Samaritan Jo' on kaunis hopeansävyisin kukin kukkiva lajike. Suurten kukkien terälehdissä on kapeat violetit reunat. Violeteissa heteissä on keltaiset kärjet. Matalakasvuinen lajike sopii hyvin myös ruukkuistutuksiin.

Kärhöt viihtyvät parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella, suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla tuore, kuohkea, ravinteikas ja kalkittu multasavimaa. Kärhöt viihtyvät toistensa seurassa, joten samaan penkkiin kannattaa istuttaa useampi taimi.

Paksujuuriset loistokärhöt tulee istuttaa siten, että juuripaakun pinta on noin 20-30 cm syvyydessä. Taimet istutetaan noin 60-70 cm syvään ja leveään penkkiin. Taimen juurelle ja pintamultaan on suositeltavaa levittää karkeaa soraa tai hiekkaa, joka estää kosteuden tiivistymisen tyvelle. Taimia lannoitetaan ja kastellaan kasvukaudella tarpeen mukaan.

Loistokärhö 'Samarita Jo' muodostaa kukkia saman ja edellisen vuoden versoihin. Lajikkeen kukinta-aika on pidempi, mikäli versoja ei leikata alas asti ja ne suojataan talvella. Tällöin kärhö leikataan keväällä noin 60-100 cm korkeudelta. Paleltuneet versot leikataan terveeseen osaan saakka. Kärhön versot voi syksyllä taivuttaa maahan ja suojata kevyesti esimerkiksi havuilla.

Ominaisuudet

TuoteLoistokärhö Samaritan Jo 2L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-II(III)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkärhö
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiClematis 'Samaritan Jo'
Käyttötarkoituskoristekäyttö
Kasvutapaköynnöstävä
Istutustiheys1kpl/m