Mansikka Bounty 1 kpl
Tuotekoodi: TA552706000

Mansikka Bounty 1 kpl

Tuotekoodi: TA552706000

Tuotekuvaus

Runsassatoinen 'Bounty' on terve ja kestävä FinE -lajike. Suuret, kekomaiset mansikat ovat läpeensä tummanpunaisia. Maultaan marjat ovat makeita ja aromikkaita. Myöhäinen sato sopii hyvin tuore- ja talouskäyttöön. Marjat säilyttävät värinsä ja makunsa erityisen hyvin pakastuksessa ja hillossa. Lajike on melko kestävä harmaahometta ja härmää vastaan.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.

Ominaisuudet

TuoteMansikka Bounty 1 kpl
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämansikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Bounty'
Satoaikamyöhäinen
Kasvutapahyöty
Istutustiheys3kpl/m