Mansikka Valotar 10-pack
Tuotekoodi: TA552704010

Mansikka Valotar 10-pack

Tuotekoodi: TA552704010

Tuotekuvaus

Puutarhamansikka 'Valotar' on keskiaikainen, Jewel x Senga Sengana lajikkeiden välinen risteymä. Marjat ovat lämpiminä kesinä väriltään kirkkaanpunaisia, mutta viileänä satokautena väri voi jäädä oranssinpunaiseksi. Marjan malto on hyvin värittynyt. Marjat ovat muodoltaan kartiomaisia tai pyöreän kartiomaisia ja niissä on usein pieni kaula. Valottaren marjat ovat hyvän makuisia ja kiinteitä. Erityisesti niiden pinta on kestävä.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.

Ominaisuudet

TuoteMansikka Valotar 10-pack
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämansikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Valotar'
Satoaikakeskiaikainen
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys3kpl/m