Mustaherukka Mikael
Tuotekoodi: TA502272012 EAN: 6417189272120

Mustaherukka Mikael

Tuotekoodi: TA502272012 EAN: 6417189272120

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Mikael' on erittäin satoisa, härmänkestävä ja terve FinE-lajike. Aikaisin kypsyvät, kookkaat, makeat ja aromikkaat marjat sopivat hyvin tuorekäyttöön, pakastukseen ja mehun valmistukseen. Pensas on melko pystykasvuinen.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen mustaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta.

Ominaisuudet

TuoteMustaherukka Mikael 2 l
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Mikael'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapamelko pystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m