Pensasmustikka North Country
Tuotekoodi: TA503280002

Pensasmustikka North Country

Tuotekoodi: TA503280002

Tuotekuvaus

Pensasmustikka 'North Countryn' marjat ovat keskikokoisia, taivaansinisiä ja vahan peittämiä. Maku on makea ja mieto. Marjat kypsyvät tasaisemmin ja aiemmin kuin 'North Blue'-lajikkeella. 'North Country' on itsepölyttyvä, mutta hyötyy ristipölytyksestä ja tekee tällöin suuremman sadon.

Pensasmustikka viihtyy parhaiten aurinkoisella, suojaisalla ja lämpimällä kasvupaikalla, kuohkeassa, happamassa, humuspitoisessa hietamultamaassa. Useamman pensaan välille on jätettävä riittävästi tilaa, jotta ne eivät kasvaessaan varjosta toisiaan. Pensasmustikka ei tarvitse voimakasta lannoitusta. Keväisin mustikan taimia voi lannoittaa esimerkiksi havuille ja rodoille tarkoitetuilla lannoitteilla. Pensasmustikoita leikataan varoen. Vain kuolleet ja vahingoittuneet oksat leikataan terveeseen osaan asti. Pensaat kannattaa suojata talveksi jyrsijöiltä.

Mustikat hyötyvät ristipölytyksestä, joten on suositeltavaa istuttaa aina kahta eri lajiketta lähekkäin. Ristipölytys parantaa huomattavasti satoa ja vaikuttaa marjojen kokoon.

Ominaisuudet

TuotePensasmustikka North Country
Korkeus, cm50-100
Menestymisvyöhykkeet I-IV(V)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasmustikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiVaccinium Angustifolium-ryhmä 'North Country'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapamelko leveä kasvutapa
Istutustiheys1kpl/m