Punaherukka Katri rungollinen
Tuotekoodi: TA502274004 EAN: 6417189274049

Punaherukka Katri rungollinen

Tuotekoodi: TA502274004 EAN: 6417189274049

Tuotekuvaus

Punaherukka 'Katri' on terve ja kestävä FinE -lajike. Marjat ovat suuret, aromikkaat ja raikkaan happamat. Myöhään kypsyvä erittäin runsas sato sopii hyvin tuorekäyttöön, mehuihin, hyytelöihin ja pakastukseen. Rungolliseksi leikattu pensas sopii hyvin pieneen pihaan tai kukkapenkkiin.

Punaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen punaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua. Rungollinen pensas on tuettava hyvin, sillä latvuksesta tulee sadon myötä painava.

Ominaisuudet

TuotePunaherukka Katri rungollinen
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-IV(V)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpunaherukka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes rubrum 'Katri'
Satoaikaheinäkuu, elokuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys1kpl/m