Jalopioni Flame
Tuotekoodi: BAR4124

Jalopioni Flame

Tuotekoodi: BAR4124

Tuotekuvaus

Upea punainen, koralliin vivahtavan sävyinen Jalopioni 'Flame' on kiinanpionin lajike, joka kukkii suurin yksinkertaisin kukin kesäkuussa. Jalopionin lehdet ovat kauniin kiiltävät ja kapealiuskaiset. Jalonpionit sopivat hyvin aurinkoisten paikkojen perennaryhmiin, loiviin kohopenkkeihin. Kasvit ovat myös hyviä leikkokukkia.

Jalopionit viihtyvät aurinkoisella paikalla, ravinteikkaassa, tuoreessa, hyvin vettä läpäisevässä, multavassa savimaassa, jota voi keventää esimerkiksi hiekalla. Pionin juuristo ei siedä seisovaa vettä.

Jalopioni tulee istuttaa siten, että juurenniska jää 3-5 cm syvyyteen maan pinnasta. Oikea istutussyvyys on kasvun ja juurtumisen kannalta tärkeää. Perennapenkkiin istutettavan pionin lähellä ei saisi olla kovin syväjuurisia perennoja. Jalopionin juuristo levittäytyy lähelle maanpintaa, joten kasvualustan turhaa kuokkimista tulisi myös välttää. Parhaiten jalopioni sopii kevytjuuristen, versoja tukevien perennojen vierustoveriksi.

Juurtuneita muutaman vuoden ikäisiä pioneja voi keväällä lannoittaa kevyesti, esimerkiksi hitaasti liukenevilla, eloperäisillä lannoitteilla. Voimakasta lannoitusta tai kalkitsemista tulee välttää. Pionien varret leikataan vuosittain.

Jalopionit eivät pidä siirtämisestä, vaan viihtyvät samoilla paikoilla jopa kymmeniä vuosia. Pionit ovat myrkyllisiä.

Ominaisuudet

TuoteJalopioni Flame
Korkeus, cm60
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäperenna
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiPaeonia hyb. Flame
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapysty
Istutustiheystaimiväli 80 cm