Blandaruusu Toukoniitty 3L
Tuotekoodi: TA702252002 EAN: 6417189252023

Blandaruusu Toukoniitty 3L

Tuotekoodi: TA702252002 EAN: 6417189252023

Tuotekuvaus

Blandaruusu 'Toukoniitty' on kestävä ja terve kanadanruusuristeymä. Kukat ovat kauniin vaaleanpunaisia ja harvaan kerrottuja. Kauniin vihreät lehdet saavat syksyllä oranssinpunaisen syysvärin. Blanda-lajikeryhmän voimakaskasvuiset, talvenkestävät ruusut sopivat aidanteisiin ja suojaistutuksiin. Lajike kasvattaa runsaasti juurivesoja ja kiulukoita.

Blandaruusu 'Toukoniitty' viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Hoitoleikkaukset tehdään tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Ominaisuudet

TuoteBlandaruusu Toukoniitty 3L
Korkeus, cm150-200
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiRosa blanda 'Toukoniitty'
Käyttötarkoituskoristekäyttö
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys1 kpl/m