Kartanoruusu Pikkala 3L
Tuotekoodi: TA702250005 EAN: 6417189250050

Kartanoruusu Pikkala 3L

Tuotekoodi: TA702250005 EAN: 6417189250050

Tuotekuvaus

Kartanoruusuihin kuuluva ’Pikkala’ on matala kauniisti kukkiva ruusu. Voimakastuoksuinen kartanoruusu 'Pikkala' kukkii puolikerrannaisin, hempeän aniliinin punaisin kukin heinäkuun loppupuolella. Kasvutapa on rennohko ja versot tiheäpiikkiset. Lehdet pienet ja keskivihreät. Kartanoruusu 'Pikkala' on FinE-lajike.

Kartanoruusu 'Pikkala' viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Kartanoruusu 'Pikkala' leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Ominaisuudet

TuoteKartanoruusu Pikkala 3L
Korkeus, cm50-100cm
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpuistoruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Pikkala'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm