Persiankeltaruusu
Tuotekoodi: TA703251000

Persiankeltaruusu

Tuotekoodi: TA703251000

Tuotekuvaus

Persiankeltaruusu 'Persiana' kukkii runsain, voimakkaan keltaisin kukin heinäkuussa. Kukat ovat kerrannaiset ja tuoksuvat. Kiulukoita ei muodostu ollenkaan. Ruusu kukkii edellisvuoden versoilla. Kaunis, melko pystykasvuinen pensas sopii yksittäispensaaksi tai ryhmään istutettavaksi.

Persiankeltaruusu viihtyy parhaiten lämpimällä, aurinkoisella ja suojaisalla paikalla. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, kalkittu, ravinteikas ja syvämultainen. Ruusun taimi istutetaan siten, että vartekohta tulee ainakin 15 cm syvyyteen. Istutuskuopan pohja tulee salaojittaa, etenkin jos pohjamaa on savea. Ruusupenkin olisi hyvä olla hieman koholla maanpinnasta.

Istutuksen yhteydessä heikot ja kuivuneet versot leikataan kokonaan pois ja vahvimmat versot leikataan 8-10 silmun yläpuolelta. Keväisin hennot ja vahingoittuneet oksat poistetaan, mutta muuten taimi saa kasvaa vapaasti. Kasvukauden aikana kukkineet kukat voi poistaa uusien tieltä.

Persiankeltaruusu peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja keväisin. Kasvukauden aikana annetaan lisälannoitusta ja huolehditaan kastelusta tarpeen mukaan. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Heinä-elokuun vaihteessa on suositeltavaa antaa vähätyppistä syyslannoitetta, joka auttaa ruusua talvehtimisessa.

Persiankeltaruusu on suositeltavaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella. Turvekerros levitetään ruusun juurelle, kun maa on routaantunut. Tarvittaessa suojaa voi lisätä syksyn edetessä.

Ominaisuudet

TuotePersiankeltaruusu
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-II
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa foetida 'Persiana'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapamelko pystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm