Punalehtiruusu
Tuotekoodi: TA703250008

Punalehtiruusu

Tuotekoodi: TA703250008

Tuotekuvaus

Punalehtiruusun sinertävänpunaisten lehtien ansiosta ruusu on koristeellinen koko kesän. Yksinkertaiset vaaleanpuna-valkoiset kukat kukkivat muutaman viikon kesä-heinäkuussa. Punalehtiruusun on näyttävä pitkälle syksyyn hienon syysvärin ja punaisten kiulukoin ansiosta. Punalehtiruusu on juurivesaton, talvenkestävä ja kasvupaikan suhteen vaatimaton pensas.

Punalehtiruusu viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa.

Punalehtiruusu leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Ominaisuudet

TuotePunalehtiruusu
Korkeus, cm150-250 cm
Menestymisvyöhykkeet I-VII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiRosa glauca
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm