Ruusu John Cabot
Tuotekoodi: TA702252009

Ruusu John Cabot

Tuotekoodi: TA702252009

Tuotekuvaus

Kanadalainen pilariruusu 'John Cabot' on omajuurinen, voimakaskasvuinen ja helppohoitoinen lajike. Karmiininpunaiset, puolikerrotut, kauniit kukat tuoksuvat miedosti. Ruusu kukkii runsain kukin kesä-heinäkuussa ja satunnaisesti vielä elo-syyskuussa. Rentokasvuinen pilariruusu kasvaa noin kolme metriä korkeaksi. Lajikkeen voi tukea säleikköön ja kasvattaa köynnösruusun tapaan.

Pilariruusu viihtyy parhaiten aurinkoisessa kasvupaikassa, kuohkeassa, kosteassa ja hyvin vettä läpäisevässä maassa. Keväällä ja kesällä ruusulle voi antaa ruusulannoitetta ja syksyllä syyslannoitetta. Kukinta on runsaampaa ja kukat kestävät pidempään, jos pensasta kastellaan kuivina kausina säännöllisesti. Vettä kannattaa antaa esimerkiksi kerran viikossa, paljon kerralla, jotta syvällä kasvavat juuret saavat kosteutta.

Omajuurinen pilariruusu istutetaan niin, että juuripaakun pinta jää samalle tasolle maanpinnan kanssa. Pensaan juurella voi käyttää katetta, joka pitää kasvualustan kosteana ja estää rikkaruohojen kasvun.

Hoitoleikkaukseksi riittää kuivuneiden ja ränsistyneiden oksien poisto. Paras leikkausajankohta on keväällä ennen kasvuunlähtöä. Uudet kukat ovat näyttävämmät, mikäli kukkineita kukkia poistetaan säännöllisesti kasvukauden aikana.

Ominaisuudet

TuoteRuusu John Cabot
Korkeus, cm200-300cm
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpilariruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'John Cabot'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm