Ruusu Magnolia Tantop Royal Orienta®
Tuotekoodi: RO929269

Ruusu Magnolia Tantop Royal Orienta®

Tuotekoodi: RO929269

Tuotekuvaus

Tantop Royal 'Magnolia' on voimakaskasvuinen, vahva ja korkea lajike uudesta Tantaun Orienta® - lajikeryhmässä. Lajikkeen kauniin vaaleanpunaiset kukat ovat hennosti kerrannaiset. Osa kukkien kauneutta on esille jäävät heteet jotka houkuttavat runsaasti mehiläisiä. Tantop Royal 'Magnolia' on koko kesän kukkiva, tuoksuva ja pensastava lajike.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, kalkittu ja salaojitettu, sillä ryhmäruusu muodostaa juuria syvälle maahan. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita.

Tantop Royal -istutuspakkauksessa olevan taimen juuripaakun ympärillä on rautalangasta valmistettu verkko. Istutuksen yhteydessä verkkoa ei poisteta, sillä se pitää juuripaakun koossa ja suojaa herkkää juuristoa. Ajan myötä verkko hapertuu ja häviää maassa itsestään. Taimi asetetaan istutuskuoppaan siten että juuripaakun yläreuna tulee 15 cm syvyyteen maanpinnan alapuolelle. Taimi kastellaan kunnolla ja istutuskuoppa peitetään varovasti.

Tantop Royal -pakkauksissa olevat ruusut on valmiiksi istutusleikattu, joten ne leikataan vasta seuraavana keväänä. Tällöin heikoimmat versot poistetaan kokonaan ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä säännöllisesti. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut lannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka auttaa arkoja ruusuja talvehtimaan.

Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut voi istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Maan painumisen myötä vartekohta saattaa tulla näkyviin. Tämän vuoksi on suositeltavaa lisätä taimen juurelle multaa vuosittain. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen. Ryhmäruusut on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.

Ominaisuudet

TuoteRuusu Magnolia Tantop Royal Orienta®
Korkeus, cm70-80
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Orienta® Magnolia
Käyttötarkoituskoristekäyttö
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys4-5 kpl/m2