Tarhapimpinellaruusu Tove Jansson 3L
Tuotekoodi: TA702255016

Tarhapimpinellaruusu Tove Jansson 3L

Tuotekoodi: TA702255016

Tuotekuvaus

Tarhapimpinellaruusu 'Tove Jansson' on terve ja kestävä FinE -lajike. Pensas kukkii hehkuvan tummanpunaisin, runsain kukin, kesä-heinäkuun vaihteessa. Syksyllä ruusua koristavat tummat kiulukat. Kotimainen, nopeakasvuinen ja helppohoitoinen lajike tekee runsaasti juurivesoja. Talvenkestävä pensas sopii erinomaisesti osaksi pensasryhmää, aidanteeksi tai yksittäispensaaksi.

'Red Nelly' viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Tarhapimpinellaruusu leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Ominaisuudet

TuoteTarhapimpinellaruusu Tove Jansson 3L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Pimpinellifolia-Ryhmä 'Tove Jansson'
Syysvärikuparinruskea
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapakaartuvaoksainen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm