Makeakirsikka Stella
Tuotekoodi: TA223559048 EAN: 6417189559481

Makeakirsikka Stella

Tuotekoodi: TA223559048 EAN: 6417189559481

Tuotekuvaus

Makeakirsikka 'Stella' on kaunis ja kookas, itsepölytteinen makeakirsikkalajike. 'Stellan' tummanpunaiset, runsasaromiset ja mehukkaat hedelmät kypsyvät heinäkuussa. Lajike kukkii keväällä kauniin valkoisin sarjakukinnoin. Syksyllä puun lehdistö saa kauniin syysvärin.

Kirsikkapuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Kirsikkapuuta leikataan hyvin vähän. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua ja heikentää kukintaa. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Uusissa tutkimuksissa on ilmennyt, että luumarjaisten puiden ja pensaiden paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä. Tällöin vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Keväällä kirsikkapuu kalkitaan ja lannoitetaan esimerkiksi marjalannoitteella. Liian voimakasta typpilannoitusta tulisi välttää. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.
Itsepölytteinen makeakirsikka! Tummanpunaiset, makeat, runsasaromiset ja mehukkaat hedelmät kypsyvät heinäkuulla. Aurinkoinen, lämmin ja suojaisa kasvupaikka, vyöhykkeet I-II(III).
Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMakeakirsikka Stella
Korkeus, cm500-1000
Menestymisvyöhykkeet I-II(III)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkirsikkapuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus avium 'Stella'
Satoaikaloppukesä
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 4-5 m
AlkuperämaaEU
Taimityyppiastiataimi