Päärynäpuu Belorusskaja Pozdnaja
Tuotekoodi: TA262583051 EAN: 6417189583516

Päärynäpuu Belorusskaja Pozdnaja

Tuotekoodi: TA262583051 EAN: 6417189583516

Tuotekuvaus

Päärynä 'Belorusskaja Pozdnaja' on Valko-Venäjältä kotoisin oleva satoisa talvilajike. Hedelmät ovat ruskeanvihreät ja malto pehmeää, mehukasta ja hapan-imelää. Päärynät ovat nautintakypsiä varastoinnin jälkeen ja säilyvät helposti vuoden vaihteen yli. Lajikkeella on luonnostaan hyvät oksakulmat.

Päärynäpuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Päärynäpuita leikataan kuten omenapuita, mutta niukemmin. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua muutenkin voimakaskasvuisilla puilla. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä, ennen silmujen puhkeamista.

Istutuksen jälkeen nuoria taimia ei tarvitse lannoittaa, mikäli istutusmulta on ollut valmiiksi lannoitettua. Vanhempia puita lannoitetaan kevyesti keväisin, esimerkiksi marjalannoitteella. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuotePäärynä Belorusskaja Pozdnaja
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpäärynäpuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPyrus communis 'Belorusskaja Pozdnaja'
Satoaikasyyskuu
Käyttötarkoitushyöty
KasvutapaPystykasvuinen
Istutustiheys0,2kpl/m