Aitataimi Kanadantuija 10 kpl
Tuotekoodi: TA353191026 EAN: 6417189191261

Aitataimi Kanadantuija 10 kpl

Tuotekoodi: TA353191026 EAN: 6417189191261

Tuotekuvaus

Tuija-aita on melko helppohoitoinen ja esimerkiksi kuusiaitaa nopeakasvuisempi vaihtoehto pihojen tai muiden alueiden rajaamiseen. Tuija-aidalla saa hyvän ja tiiviin näkösuojan ympäri vuoden. Kanadantuijat ovat kestäviä ja sopivat hyvin Suomen ilmastoon.

Tiivis ja kaunis tuija-aita saadaan istuttamalla taimet noin 50 cm välein. Suuremmat taimet voi istuttaa harvempaan. Aidasta saa suoran esimerkiksi linjalankaa apuna käyttäen. Taimille kaivetaan vähintään 40 cm syvä ja leveä kaivanto, suuremmille taimille kaivanto saa olla isompi. Taimet kastellaan kunnolla ennen istutusta ja istutetaan siten että juuripaakun päälle tulee noin 2-5 cm multaa. Multa tiivistetään ja kastellaan vielä istutuksen jälkeen. Aidan juurelle voi levittää kuorikatetta joka pitää maan kosteana ja estää rikkaruohojen leviämistä.

Nuoria taimia kastellaan kasvukaudella vähintään kerran viikossa, kuumina kausina useammin. Taimien tulisi saada vettä niin paljon että niiden juuret varmasti kastuvat. Kastelu-urakkaa voi helpotta esimerkiksi tihkukastelun avulla.
Tuija-aitaa voi lannoittaa keväällä havu- ja rodolannoitteella ja syksyisin syyslannoitteella. Tuijien taimet on syytä suojata kevätauringolta esimerkiksi varjostusverkoilla.

Tuija-aitaa leikataan vuosittain keväällä maalis-huhtikuussa, ennen kasvukauden alkua. Säännöllisesti leikkaamalla aidasta tulee tiivis ja kaunis. Latvat katkaistaan vasta kun aita on halutun korkuinen.

HUOM! Taimien koko 30-50 cm
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteAitataimi Kanadantuija 10 kpl
Korkeus, cm300
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)puolivarjo, varjo
Tieteellinen nimiThuja occidentalis
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapysty, melko kapeakasvuinen
Istutustiheys2kpl/m