Isotuomipihlaja aitataimet 6 kpl/ltk
Tuotekoodi: TA352201035 EAN: 6417189201359

Isotuomipihlaja aitataimet 6 kpl/ltk

Tuotekoodi: TA352201035 EAN: 6417189201359

Tuotekuvaus

Kestävä isotuomipihlaja on yksi suosituimmista aitakasveista. Nopeakasvuinen pensas antaa hyvän näkösuojan tiheällä ja peittävällä kasvustollaan. Lehdistö on kauniin vihreä ja rehevä. Valkoiset kukat aukeavat runsaana touko-kesäkuussa. Syksyllä pensas saa kauniin keltaoranssin syysvärin. Mustat marjat ovat syötäviä, mutta eivät erityisen maukkaita. Tiheäkasvuinen pensas sopii erinomaisesti leikattavaksi aidaksi tai aidanteeksi. Kasvi leviää juurivesoista jonkin verran.

Isotuomipihlaja viihtyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa, kuivassa tai tuoreessa, keskiravinteisessa maassa. Pensas kestää hyvin leikkaamista ja sen voi tarvittaessa leikata kokonaan alas.

Astiataimia voi istuttaa läpi kesän. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, joko samaan syvyyteen kuin ruukussa ollessaan tai siten että juuripaakun päälle tulee enintään 5 cm multaa. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteIsotuomipihlaja aitataimet 6 kpl/ltk
Korkeus, cm400-600
Menestymisvyöhykkeet I-VIII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiAmelanchier spicata
Syysvärikeltaoranssi
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapysty, melko kapeakasvuinen
Istutustiheys2-4 kpl/m