Kiiltotuhkapensas aitataimi 6 kpl
Tuotekoodi: TA352207035 EAN: 6417189207351

Kiiltotuhkapensas aitataimi 6 kpl

Tuotekoodi: TA352207035 EAN: 6417189207351

Tuotekuvaus

Helppohoitoinen kiiltotuhkapensas on suosittu aitakasvi. Pensaan tuuhea, kauniin kiiltävänvihreä lehdistö saa syksyllä upean, loistavan punaisen syysvärin. Valkoiset vaatimattomat kukat puhkeavat alkukesällä. Myöhemmin kasvukaudella pensaaseen muodostuvat mustat marjat ovat koristeelliset, mutta syömäkelvottomat. Aluksi pystykasvuinen, myöhemmin levenevä pensas sopii erittäin hyvin vapaasti kasvavaksi aidanteeksi tai leikattavaksi aidaksi.

Kiiltotuhkapensas menestyy parhaiten kuivassa tai tuoreessa, keskiravinteisessa ja läpäisevässä maassa. Pensaan kaunis syysväri on kirkkain aurinkoisella paikalla, mutta pensas viihtyy myös puolivarjossa.

Astiataimia voi istuttaa läpi kesän. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, joko samaan syvyyteen kuin ruukussa ollessaan tai siten että juuripaakun päälle tulee enintään 5 cm multaa. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteKiiltotuhkapensas aitataimi 6 kpl/ltk
Korkeus, cm150-200
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiCotoneaster lucidus
Syysväripunainen
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen, levenevä
Istutustiheys2-4 kpl/m