Orapihlaja aitataimi 10kpl
Tuotekoodi: TA351191011 EAN: 6417189191117

Orapihlaja aitataimi 10kpl

Tuotekoodi: TA351191011 EAN: 6417189191117

Tuotekuvaus

Aitaorapihlaja on suosittu ja vanha aitakasvi. Nopea- ja tiheäkasvuinen pensas sietää leikkausta erinomaisesti. Hyvin tiiviin ja piikikkään kasvuston ansiosta orapihlaja-aidasta muodostuu läpitunkematon. Aitaorapihlaja viihtyy kuivassa tai kosteassa, läpäisevässä ja keskiravinteisessa maassa aurinkoisella kasvupaikalla.

Esipakatut aitataimet istutetaan keväällä tai syksyllä taimien ollessa lepotilassa. Ennen istutusta taimet erotellaan ja juuret upotetaan veteen muutamaksi tunniksi. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen siten että haarautumiskohta jää hieman maanpinnan alapuolelle. Mikäli halutaan tiiviimpi leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteOrapihlaja aitataimi 10kpl
Korkeus, cm400
Menestymisvyöhykkeet I-VII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiCrataegus grayana
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen, levenevä
Istutustiheys2-4 kpl/m