Loistokärhö Angela 2L
Tuotekoodi: TA373242092 EAN: 6417189242925

Loistokärhö Angela 2L

Tuotekoodi: TA373242092 EAN: 6417189242925

Tuotekuvaus

Loistokärhö Angela on on kaunis suurikukkainen Patens -ryhmän kärhölajike. Vaaleanpunaisten kukkien terälehdissä on syvänpinkit, paksut raidat. Lajike kukkii sekä edellisen että saman vuoden versoilla. Loistokärhö Angela sopii hyvin istutettavaksi yksin tai muiden kärhöjen kanssa penkkiin tai ruukkuun.

Kärhöt menestyvät parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella, suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla tuore, kuohkea, ravinteikas ja kalkittu multasavimaa. Kärhöt viihtyvät toistensa seurassa, joten samaan penkkiin kannattaa istuttaa useampi taimi.

Paksujuuriset loistokärhöt tulee istuttaa siten, että juuripaakun pinta on noin 20-30 cm syvyydessä. Taimet istutetaan noin 60-70 cm syvään ja leveään penkkiin. Taimen juurelle ja pintamultaan on suositeltavaa levittää karkeaa soraa tai hiekkaa, joka estää kosteuden tiivistymisen tyvelle. Taimia lannoitetaan ja kastellaan kasvukaudella tarpeen mukaan.

Patens -ryhmän kärhöt muodostavat ensimmäiset kukat edellisvuoden versoihin. Myöhemmin kasvukaudella kukkia muodostuu myös uusiin latvaosiin. Lajikkeiden kukinta-aika on pidempi, mikäli versoja ei leikata alas asti ja ne suojataan talvella. Tällöin Patens -ryhmän kärhöt leikataan keväällä noin 60-100 cm korkeudelta. Paleltuneet versot leikataan terveeseen osaan saakka. Kärhön versot voi syksyllä taivuttaa maahan ja suojata kevyesti esimerkiksi havuilla.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet

TuoteLoistokärhö Angela 2L
Korkeus, cm200-300 cm
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkoristeköynnös
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiClematis Patens-Ryhmä 'Zoang' Angela
Käyttötarkoituskoristekäyttö
Kasvutapaköynnös
Istutustiheys1 kpl/m